Navila

De N-VA krijgt een mokerslag en verliest 3 zetels.
Schepentjes Vandersteene en Scherpereel verliezen hun zeteltje in de gemeenteraad en ook gemeenteraadsvoorzitter Piet Lombaerts mag er een kruis over maken.

Een N-VA bestuurslid, off the record. “Mijn analyse is de volgende. Axel Ronse is een inwijkeling uit de beemden van Jabbeke, woont pas 2 jaar in Kortrijk en vindt alleen de weg naar huis met behulp van zijn gps. Bovendien profileerde hij zich vanaf het begin als toekomstige burgemeester. Dat was eerder clownesk dan strategisch. Men moet ziek zijn van pretentie om dat postje te ambiëren tegen een politieke woesteling als Van Quickenborne. Ronse zag de bui niet hangen toen Wouter Vermeersch hem in alle debatten het vuur aan de schenen legde over de megamoskee, apart zwemmen voor moslima’s, lessen in het Berbers, leeflonen voor illegalen, halal in de Vork, besnijdenissen, onverdoofd schapenkelen en eremoorden in de Stasegemsetraat, cocaïnecommerce in de Zwevegemsestraat, en de leegstand in de Korte Steenstraat. Daartegen had Ronse geen verhaal, behalve boosaardig molenwieken en schelden dat Vermeersch een racist en neonazi pur sang is, enzoverder. Ronse trok de hele kiescampagne de boer op met zijn playmate Kelly, ‘huisbezoeken’ noemden ze dat, ik denk er het mijne over. Deze speciale manier van campagnevoeren, een specialleke dus, veroorzaakte rimpels in het gezapig middenklassebestaan van Kelly en andere fatsoenlijke Bissegemnaren en bij de subintellectuelen van ‘t Buda eiland. Tot zelfs drie dagen voor de verkiezingen waande Ronse zich al burgemeester van Kortrijk en bijgemeenten. Ge moet maar durven. Tenslotte bleek Ronse een politieke haringboer op zijn retour. Zijn politiek gezemel over fier ferm fris en zijn infantiele flauwekul over de geroosterde kater Sprotje, zijn verdoken reclame voor de dierenartsen van Overleie en zijn gezeik over de honden-en katten-en kanariepietenpolitie deed tenslotte de deur helemaal toe. De onthutsing is totaal. Wat een romantiek, heerlijk ! ‘Je was geweldig’ slijmde Kelly, even voor de eerste uitslagen binnenliepen. Toen was de toffe verkiezingstijd voorbij.”

Axel Ronse reageert als door een wesp gestoken. “Maar ik ze u, toch blijf ik vragende partij om weer met Quickie mee te mogen doen. Ik voel mij niet verslagen, heb veel motivatie en ben zot van de goesting. Ik recht mijn rug, vooral omdat ik het signaal van de Kortrijkse kiezer gecapteerd heb. We moeten veel extreemrechtser gaan besturen, de Vlaamsche Belangers van Vermeersch extreemrechtser voorbijsteken. Om te beginnen moet die lelijke megamoskee weg, zover mogelijk van Kortrijk, naar Noord-Vrankrijk, ’t krioelt daar al van djellaba’s, waterpijpen en boerkini’s. Ook moet het gedaan zijn met halal en boerkini’s op straat, we zitten hier niet meer in de middeleeuwen. Onze eigen nudisten moeten ook hun broek aandoen. Zijn vrouw slaan kan, maar met mate en enkel met toestemming van de schepen van burgerlijke stand. Voor overspelige dames is een overgangsregeling voorzien, waarbij de man zijn naast de pot pissende vrouw bij de eerste betrapping drie dagen moet overleveren aan bronstige voetballer van de veekaa, en, als het nog gebeurt, aan een gepensioneerde jezuïet. Bij recidive mag de man zijn vrouw levend begraven op het moslamietenkerkhof van Heule. Wij gaan samen naar de toekomst. Even een kleine anekdote om af te sluiten. Toen ik eens in Anatolië was, bezocht ik een hoertje in een kasbah. Ze was hemels mooi, gitzwart met mauve schaamlippen en heel lief en ik voelde mij bij haar prettig en ontspannen. Navila was haar naam. Telkens na de daad namen we samen een bad en daarna een copieuse maaltijd, geen halal. Zo vloog ik tweewekelijks naar haar toe, het duurde drie jaren. Ik vertel dat omdat ik van multiculturele dames hou en wil bewijzen geschikt te zijn voor een meer dan middelmatige politieke roeping. Daarom wil ik er in Kortrijk weer bij zijn, helemaal ten dienste van de mono-en multiculturele mensen van Kortrijk. Ik ben een geprivilegieerde en gelukkige man.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor. Bookmark de permalink.