Cijfers

PERSBERICHT

12 oktober 2018

BECIJFERING VERKIEZINGSPROGRAMMA VLAAMS BELANG

Op vraag van een aantal media publiceerde Vlaams Belang deze week de becijfering van zijn verkiezingsprogramma voor Kortrijk.

KORTRIJK BLIJFT VAN ONS

Heel wat Kortrijkzanen hebben hun buik vol van het stadsbestuur in Kortrijk. Genoeg van de onbereikbaarheid, het toenemende geweld en de vervreemding.

Hier is ons becijferd plan: in plaats van het financieren van de rest van de wereld en mensen die het niet goed voor hebben met onze stad, geven we het geld uit aan de gewone Kortrijkzanen.

Zo gaat Vlaams Belang dat doen:
1. Afhankelijk van de bron beschikt het nieuwe stadsbestuur over een vrije beleidsruimte van 100 miljoen euro voor de komende 6 jaar.
2. De operationele uitgaven van Stad Kortrijk bedragen vandaag jaarlijks 112 miljoen of omgerekend 672 miljoen voor 6 jaar. Daar moet minstens 10% op kunnen worden bespaard door de integratie van OCMW en stadsdiensten en het stopzetten van subsidies aan de vele politiek gestuurde vzw’s en verenigingen in Kortrijk.
3. De operationele uitgaven van OCMW Kortrijk bedragen vandaag jaarlijks 62 miljoen of omgerekend 372 miljoen voor 6 jaar. Daar moet minstens 20% op kunnen worden bespaard door een vestigingsstop voor niet-Europese vreemdelingen, het schrappen van bijzondere voordelen voor nieuwkomers, het aanpakken van misbruiken en het begeleiden van armen naar zelfredzaamheid in plaats van te pamperen.
4. Eerst onze mensen
De in punt (3) gerealiseerde besparing wordt integraal aangewend voor een ‘eerst onze mensen’-beleid. Er wordt een voorrangsregeling ingevoerd voor Kortrijkzanen bij sociale voordelen en woningen. Kortrijkzanen krijgen meer en betere ondersteuning. Armoede wordt actiever opgespoord en effectiever aangepakt. Armen worden intensiever begeleid naar volwaardig werk. 5. Geweld en criminaliteit: kordate aanpak
Fors extra geld voor een kordate aanpak van criminaliteit en geweld:
– Nultolerantie invoeren en afdwingen – Meer blauw op straat – Volledige invulling politiekader
– Meer anonieme patrouilles – Meer veiligheidscamera’s onder permanent toezicht – Actievere inzet hondenbrigades – Actieve opsporing van illegalen
6. Propere stad én deelgemeenten
Fors extra geld voor nieuwe fiets- en voetpaden in de stadsrand en deelgemeenten; ook voor de aanpak van de verloedering van straten, wijken en pleinen en een beter onderhoud ervan met meer stadsgroen.
7. Kortrijk opnieuw veilig en vlot bereikbaar
Fors extra geld om belangrijke knooppunten, waar verkeersonveilige situaties bestaan en/of het verkeer vandaag vastloopt, aan te pakken en zo de verkeersveiligheid te verbeteren en bereikbaarheid van de stad te opnieuw verhogen, ook met de auto.
8. Meer ruimte voor ontmoeting en ontspanning
We stellen in stad en elke deelgemeente een moderne en volledig uitgeruste polyvalente zaal ter beschikking voor fuiven, bijeenkomsten en vergaderingen en als speel- en repetitieruimte voor jeugdverenigingen, sportverenigingen, muziekverenigingen en toneelverenigingen.
9. Échte inspraak voor onze mensen
Directe democratie voor de Kortrijkzanen: invoeren van een bindend referendum over onder andere de megamoskee aan de Brugsesteenweg; burgers krijgen macht.
10. Buffer voor belastingverlaging: budgettaire ruimte en niet-aangewende budgetten worden integraal ingezet op het verlagen van de belastingen voor onze mensen en ondernemers, zodat onze stad betaalbaar blijft voor iedereen.

Financiële paragraaf per maatregel en totaal:
1. + 100 miljoen euro
2. + 67 miljoen euro
3. + 74 miljoen euro
4. – 74 miljoen euro 5. – 50 miljoen euro
6. – 40 miljoen euro
7. – 40 miljoen euro
8. – 30 miljoen euro
9. Budgetneutraal
10. – 7 miljoen euro
TOTAAL: 0 miljoen euro

Auteur: Wouter Vermeersch Email: woutervermeerschvb@gmail.com
Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk
Telefoon: 0485/66.07.80

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.