Niels

“Ik sta volledig achter Team Burgemeester”

GEWEZEN CD&V-BURGERVADER VOERT CAMPAGNE VOOR ZOON

Gewezen CD&V-burgervader Lieven Lybeer voert volop campagne voor zoon Niels, die kandidaat is bij… Team Burgemeester. “De mensen snappen waarom ik stopte bij CD&V, ik sta nu achter mijn zoon en Team Burgemeester.”

Lieven Lybeer (59), van 2009 tot 2011 waarnemend CD&V-burgervader en in 2012 met de vorige gemeenteraadsverkiezingen goed voor 4.620 stemmen, mengt zich in de eindsprint naar de stembusslag nadrukkelijk in de kiesstrijd. Door voluit campagne te voeren voor zijn zoon barman Niels (32), die kandidaat is bij Team Burgemeester. Zo verspreidt Lieven Lybeer 6.000 brieven waarin hij vraagt om Niels te steunen. En hij trekt met zijn zoon de straat op.

Lieven : “Ik ambieerde de eerste plaats bij mijn oude partij, maar werd een dolk in de rug gestoken door Stefaan De Clerck. Na veel jaren afsloven, surtout als burgervader, voor de mensen van Kortrijk, werd het mij kwalijk genomen dat ik de stad zogezegd terug naar de prehistorie had gekatapulteerd. Natuurlijk, ik kan niet versteken dat we met een oubollige ploeg de stad aan het belazeren waren. We dachten dat we voor eeuwig aan de macht konden blijven en onze schepenen deden niets anders dan leegloperij, de kave van de café’s recht houden en hun zakken vullen met postjes en mandaatjes voor de show. Dat was niet meer aan te zien, daarom wou ik nu lijstaanvoeder worden met een vernieuwde ploeg, zonder de profiteurs en klaplopers uit het verleden. En zonder De Bethune en De Clerck. De baron is nooit nuchter en de tweede is zo corrupt als dat de oceaan diep is. Maar ik heb mijn hand overspeeld met al mijn ambitie en mijn geroddel over Bethune en De Clerck. Ze hebben de dolk in mijn rug gestoken, ik werd op de keien gezet. De mensen van Kortrijk vinden dat een regelrecht skande. Heel mijn aanhang gaat nu voor Niels op de lijst van Quickie stemmen. De Kortrijkzanen zijn niet zo dom als De Clerck zou willen dat ze zijn. Team Burgemeester doet een beroep op jonge en nieuwe cafébazen en coiffeuses met boeiende ideetjes, en op slaafse stadhuisratten zoals Ruth Vandenberghe, die goed in de pas zullen lopen. Quickie is een prima burgemeester. Hij windt zich wel eens op en bullebakt tegen zijn personeel elke ochtend dat horen en zien vergaat. Angelique weet er alles van. Hoe houdt dat meiske het vol ? Zijn opvliegendheid en driftbuien zijn stilaan legendarisch geworden, vooral als hij na een nachtje doorzakken in afspanning Divine slecht geslapen heeft. We moeten hem dat vergeven. Soms is hij ook vriendelijk, joviaal en aanspreekbaar. Hij kan buiten zijn zinnen geraken van opwinding wanneer hij weer eens De Bethune en De Clerck in de gemeenteraad het bloed van hun hun nagels heeft gepest. Quickie brengt de mensen van Kortrijk samen. Het zou me niet verbazen mocht hij straks meer stemmen halen dan er kiezers zijn. Menselijkheid tonen en respect hebben, daar draait het om. Niels is nu kastelein in een bekende uitzuipkroeg langs de nieuwe Leieboorden. Hij erfde al mijn katholieke levenswaarden. De vrouwelijke klantjes zijn gek op hem. Mijn zoon heeft uitzicht op een schepenpostje, dat voert hem naar de politieke gelukzaligheid.”

Niels : “Dat is zo en Quickie vind ik een crème van een burgervader. Die niet boven, maar midden de mensen van Kortrijk staat. En goed weet wat er leeft in onze stad, en hij stimuleert het uitgaanders-en nachtleven met zijn eigen présence zoals niemand hem dat ooit voordeet.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.