Bib

INGEZONDEN STUK

De toekomst van de hoofdbibliotheek van Kortrijk ligt in het Begijnhofpark.

Kortrijk Vooruit wil de huidige hoofdbibliotheek vanuit de Leiestraat overbrengen naar het gebouw waar nu nog het museum 1302 (Begijnhofpark) is gehuisvest.

De nieuwe bibliotheek wordt een belevingsbibliotheek met annex een heus cultureel centrum.

Het Begijnhofpark wordt omgevormd tot cultuurpark waar jong en oud hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Het park fungeert tevens als open leesruimte waar vooral tijdens de zomer voldoende afkoeling en rust in een aangenaam kader het leesgenot alleen maar kan verhogen.

Het gebouw waar nu de bibliotheek is gevestigd krijgt een andere bestemming en huisvest onder andere de Dienst Toerisme. Op deze manier kunnen bezoekers van de stad, dicht bij de grote markt, alle nodige info omtrent de stad en de deelgemeenten vinden. Het gebouw wordt tevens het nieuwe cultureel centrum van de stad. Een centrum waar verschillende kunstvormen elkaar kunnen ontmoeten.

Voor de collectie die nu in het museum 1302 te bezichtigen is wordt een ander gebouw gezocht waar de historische waarde van de collectie tot haar recht komt.

Dit gebouw moet een centrale ligging hebben. Het museum moet een ‘zichtbaar’ stadsmuseum worden met respect voor de collectie en de historische context.

Marniek De Bruyne
KORTRIJK VOORUIT

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.