Vlaams Belang

PERSBERICHT

Zondag 16 september 2018

VOLLEDIGE LIJST VLAAMS BELANG : VERNIEUWING, VERVROUWELIJKING ÉN VERSTERKING

Vlaams Belang zal in Kortrijk op 14 oktober met een volledige lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Kernwoorden van de lijstvorming zijn vernieuwing, vervrouwelijking en versterking. Campagne slogan: KORTRIJK blijft van ONS – eerst ONZE mensen.

Vernieuwing

De helft van de kandidaten zijn nieuwe mensen (20 van 41) die voorheen niet op de lijst van Vlaams Belang stonden. Er werd een harmonie gevonden tussen continuïteit en vernieuwing. De jongste kandidaat (Arno Manderick, Rollegem, 7de plaats) is 21 jaar en student. De oudste kandidaat is Roel De Brock (89, 35ste plaats) die zeer actief is als vrijwilliger bij vzw Den Achtkanter. Maar liefst 14 kandidaten, waarvan 8 vrouwen, stonden nog op de ‘reservelijst’ en moesten dus ontgoocheld worden omdat ze niet kunnen deelnemen aan de verkiezingen.

Vervrouwelijking

De lijst van Vlaams Belang telt meer vrouwen dan mannen. Om de vervrouwelijking ook in de gemeenteraad door te zetten werd bovendien een rits man-vrouw toegepast. Het signaal is duidelijk: vrouwen worden steeds vaker slachtoffer van verbaal en fysiek geweld in onze stad, bovendien staat de gelijkheid van man en vrouw onder druk in Kortrijk door de invoering van het gescheiden sporten en de hoofddoekdracht in de stadsdiensten en bij het onderhoudspersoneel.

Versterking

Sterke kandidaten die in een vorig politiek leven lid waren van partijen als LDD, Open VLD, Vivant en N-VA vonden hun weg naar het Kortrijkse Vlaams Belang. Samen komen ze tot de conclusie dat de stadscoalitie van Van Quickenborne, N-VA en sp.a de hoge verwachtingen niet heeft ingelost. Integendeel, op belangrijke thema’s als bereikbaarheid, straatgeweld en vervreemding ging Kortrijk er zelfs sterk op achteruit!

Ook zelfstandigen vonden hun weg naar Vlaams Belang (Kessy Kesteloot, 6de plaats en voorheen Wouter Vermeersch), net als horeca-uitbaters (Linda Verstraete, 12de plaats en Julien De Block, 13de plaats), verenigingen zoals het comité tegen de megamoskee (Vercaemst Liesbet, 8ste plaats), supportersfederatie van de KVK (Kris Lignel, 9de plaats) en seniorenforum Leie-Schelde (Voorzitter Mark Vandenberghe, 17de plaats).

Programma- en kandidatenfolder

In de bijgevoegde programma- en kandidatenfolder worden vijf speerpunten naar voor geschoven: de megamoskee, een propere stad én deelgemeenten, mobiliteit, veiligheid en vervreemding.

Campagnefolder – KORTRIJK blijft van ONS – eerst ONZE mensen.

Onze mensen op de eerste plaats zetten. Dat is de ambitie van het Vlaams Belang voor 14 oktober. In bijgevoegde folder worden, naast drie nationale thema’s (vestigingsstop, armoede en identiteit) ook drie lokale aandachtspunten naar voor geschoven: inspraak, dierenwelzijn en sociale huisvesting.

Voor de volledigheid werd ook nog het integrale verkiezingsprogramma voor de lokale en provincieraadsverkiezingen toegevoegd aan dit bericht. Carmen Ryheul en Wouter Vermeersch nemen immers ook deel aan de provincieraadsverkiezingen als respectievelijk 2de kandidate en lijstduwer.

Bijlagen:

– Programma- en kandidatenfolder
– Campagnefolder
– Verkiezingsprogramma

Wouter Vermeersch
woutervermeerschvb@gmail.com
Vlaams Belang Kortrijk
Telefoon: 0485/66.07.80

Fax: Bijlagen: http://www.drk.be/files/regio/Programma-_en_kandidatenfolder.pdf

http://www.drk.be/files/regio/Campagnefolder.pdf

http://www.drk.be/files/regio/Verkiezingsprogramma.pdf

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.