Steve Vanneste

PERSBERICHT

11/09/2018

STEVE VANNESTE OP 15de PLAATS BIJ VLAAMS BELANG

Wouter Vermeersch: “Steve ziet zijn fout in en wil toch de partij blijven steunen. Daarom hebben wij hem alsnog een plaats op de lijst aangeboden.”

Steve Vanneste zal dan toch deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 en dit vanop de 15de plaats op de lijst van Vlaams Belang Kortrijk. Vlaams Belang lanceert in samenspraak met Vanneste tegelijkertijd een plan om de overlast van nachtwinkels in Kortrijk aan te pakken.

Lijsttrekker Wouter Vermeersch: “Steve Vanneste is persoonlijk en publiek zwaar door het stof gegaan. Hij heeft ook meermaals uitdrukkelijk afstand genomen van de uitspraken die bewuste avond en verontschuldigde zich bij de winkeluitbaters. Hij wil de partij blijven steunen en wij geven hem dan ook die kans.”

De Kortrijkzanen mogen oordelen.

Steve Vanneste zelf verduidelijkt ook graag het één en ander: “Ik heb uiteraard spijt van de woorden die nacht. Maar om het een en ander te kaderen, wil ik ook vermelden dat mijn wagen voordien in de straat al meermaals beschadigd werd, dat mijn brievenbus gevuld werd met vuilnis en dat mijn vriendin uitgescholden werd voor ‘hoer’. Dat allemaal sinds ik lid geworden ben van Vlaams Belang. Dat praat mijn gedrag uiteraard niet goed, maar het verklaart wel mijn woede-uitbarsting. Ik heb intussen al meermaals aangedrongen op een verzoeningsgesprek met de nachtwinkeluitbater, tot op vandaag zonder succes.”

Lijsttrekker Wouter Vermeersch vult aan: “Samen met Steve willen we de Kortrijkzanen de kans geven om hem te beoordelen op zijn werk de afgelopen zes jaar in de gemeenteraad en niet op deze nachtelijke uitspatting. Daarom boden we hem alsnog een plaats op onze lijst aan.”

Overlast en oneerlijke concurrentie nachtwinkels aanpakken

Nachtwinkels zorgen maar al te vaak voor overlast in het Kortrijkse straatbeeld. Bovendien zijn ze vaak oneerlijke concurrentie voor reguliere horecazaken. Vlaams Belang wil dan ook dat het beleid hier rekening mee houdt en schuift een aantal actiepunten naar voor die moeten helpen de overlast in te dijken.

1.Vlaams Belang wil in Kortrijk het aantal nachtwinkels sterk beperken door het opleggen van de maximale openingstaks en jaarlijkse belasting, de openingsuren streng te controleren en een ruime perimeter vast te leggen waarbinnen geen andere nachtwinkel kan uitgebaat worden. De maatregel moet, waar nodig, ook uitgebreid worden naar shishabars, belwinkels, internetcafés en andere ‘imagoverlagende winkels’.

2.Systematische controles op het naleven van de wettelijke voorschriften moeten erop toezien dat ook zij alles netjes volgens de regels laten verlopen.

3.Vlaams Belang wil dat Stad Kortrijk ondubbelzinnige convenanten afsluit met de uitbaters van nachtwinkels.

4.Nachtwinkels mogen niet open zijn tijdens braderieën, foren, kermissen of andere publieke evenementen in hun buurt.

Wouter Vermeersch
woutervermeerschvb@gmail.com
Vlaams Belang Kortrijk
Telefoon: 0485/66.07.80

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.