moskee

Beste Jarretel

Poelkapelle verdient beter.

Dat een politieker uit Poelkapelle het niet kan laten te bewijzen, dat hij niet veel om het lijf heeft, hebben de inwoners het intussen wel gehad met de huidige koosnaam van hun gemeente.                                                                                                    

Gelukkig kan Langemark-Poelkapelle fier zijn op burgers als Fred Deburhgraeve, André Noyelle, Johan Vermeersch en niet in het minst Rosalie Demeersseman.

Ik citeer uit de wandelbrochure: “Langemark-Poelkapelle herdenkt Boerenkrijg ( 1789 ): ”De herinnering aan de Boerenkrijg in Langemark-Poelkapelle blijft verbonden met het tragisch lot van Rosalie Demeersseman. Bij het luiden van de stormklok laat deze moedige vrouw het leven in de door de Fransen in brand gestoken kerktoren.”

De geschiedenis herhaalt zich, maar onder een andere vorm, daarom luid ik op mijn beurt symbolisch de alarmklokken tegen de komst van de megamoskee in Kortrijk.

Jacques Demeersseman,
3de op de lijst Vlaams Belang Kortrijk,
als onafhankelijke

Dit bericht is geplaatst in Lezersbrieven. Bookmark de permalink.