CD&V 4.0

PERSARTIKEL

Kandidaten CD&V 4.0 lid van 200 verenigingen

31 augustus 2018

CD&V 4.0, de samenwerking tussen CD&V Kortrijk en burgerinitiatief Turbo Kortrijk, heeft anderhalve maand voor de verkiezingen de lijst van 41 kandidaten compleet. “Het is een diverse lijst”, aldus lijsttrekker Hannelore Vanhoenacker. “Zowel qua leeftijd de jongste is bijna 23, de oudste 78 als qua spreiding in Groot-Kortrijk. We hebben uit elke deelgemeente minstens een vertegenwoordiger en samen zijn we lid van meer dan 200 verenigingen in deze stad.”

Dat Hannelore Vanhoenacker lijsttrekker is van CD&V 4.0 was al een tijdje bekend. Ook het lijstduwerschap voor Stefaan De Clerck is geen verrassing.

Onderwijs aan huis

De helft van de kandidaten is nieuw in vergelijking met 2012. De meest opvallende nieuwkomers zijn Jan Deleu, gewezen directeur van AZ Groeninge en Mia Cattebeke, directeur van MPI De Hoge Kouter). “We hebben ook veel jong geweld binnen onze rangen”, aldus nog Hannelore. “Zij worden geruggensteund door twaalf uittredende gemeenteraadsleden.” De drie raadsleden die niet meer opkomen (CD&V heeft 15 zetels in de gemeenteraad), zijn Lieven Lybeer, Franceska Verhenne en Stefaan Bral.

Stefaan De Clerck, Carol Leleu en Nic Cattebeke zijn de lijstduwers. Net voor hen staat nieuwkomer Siska Buysschaert uit Rollegem, die al twaalf jaar met tijdelijk onderwijs aan huis (TOAH) bezig is. “Ik merk dat mensen nog te weinig de weg naar de zorg vinden. Ik ijver dan ook voor meer aanspreekpunten. Wat betreft tijdelijk onderwijs aan huis kan Kortrijk als centrumstad een voortrekkersrol op zich nemen: er kan hier bijvoorbeeld een regionaal centrum komen. TOAH moet ook bekender worden. In elk schoolreglement staat dat een leerling die vaak afwezig is recht daarop heeft, maar het is niet altijd duidelijk hoe tijdelijk onderwijs aan huis moet worden aangevraagd.”

koptrio

De lijst van CD&V 4.0 zit er als volgt uit: Hannelore Vanhoenacker (Marke), Roel Deseyn (Bellegem) en Christine Depuydt (Kortrijk) zijn het koptrio. Verder: 4. Benjamin Vandorpe (Kortrijk), 5. Jean de Bethune (Marke), 6. Pieter Soens (Heule), 7. Astrid Destoop (Kortrijk), 8. Mia Cattebeke (Heule), 9. Filip Santy (Aalbeke) en 10. Alain Cnudde (Heule).

Plaatsen 11 tot en met 20 gaan naar achtereenvolgens 11. Dieter Devos (Kortrijk), 12. Daisy Vervenne (Bellegem), 13. Sien Vandevelde (Kortrijk), 14. Johannes Coulembier (Bellegem), 15. Liselotte Vandevelde (Kortrijk), 16. Lieve Moerman (Bissegem), 17. Katrien Sobry (Kooigem), 18. Jelle Dejonckheere (Heule), 19. Véronique Warlop (Marke) en 20. Dimitri Vromant (Rollegem).

Plaatsen 21 tot en met 30: 21. Maka De Lameilleure (Kortrijk), 22. Carine Vanhoucke (Kortrijk), 23. Dieudonné Habarugira (Kortrijk), 24. Mieke Blancke (Bellegem), 25. Tasleem Mohammad (Kortrijk), 26. Nadine Vervaeke (Kortrijk), 27. Martine Vandenbussche (Kortrijk), 28. Frans Christiaens (Kortrijk), 29. Patrick Jolie (Heule) en 30. Francis Rodenbach (Kortrijk).

Plaatsen 31 tot en met 41: 31. Steven Cottegnie (Bissegem), 32. Leen Decruynaere (Marke), 33. Ruben Samain (Aalbeke), 34. Yann Mertens (Kortrijk), 35. Jan Deleu (Kortrijk), 36. Nele Staessens (Kortrijk), 37. Dave Vanhoutte (Marke), 38. Siska Buysschaert (Marke), 39. Nic Cattebeke (Heule), 40. Carol Leleu (Kortrijk) en 41. Stefaan De Clerck (Kortrijk).

(Axel Vandenheede, Krant van West-Vlaanderen)

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.