Stemtest Kortrijk

Beste,

Graag opname van mijn lezersbrief op uw blog Jarretel van Kortrijk.

Ik lees en hoor allerlei geruchten en onzin, ook op uw blog, over het feit dat N-VA Kortrijk niet vermeld staat op de online Stemtest van 14 oktober op De Standaard en Het Nieuwsblad.

Ik wil hierbij een en ander verduidelijken en klare wijn schenken.

Ja, ik kreeg de vragenlijst toegestuurd, die ik niet onmiddellijk beantwoordde, en daarna kreeg ik drie herinneringen.

Het zit zo. Eerst dacht ik aan een grap of een valstrik, dus wou ik niet antwoorden. In deze verkiezingstijd mag men zich aan àlles verwachten.

Toen ik in de gaten kreeg dat het serieus was, heb ik de omvangrijke vragenlijst doorgenomen en de partijleiding gecontacteerd. Daar wees men mij op de vele valkuilen in de vragen en dat ik uiterst voorzichtig moest zijn in mijn antwoorden. Ook waarschuwde men mij voor de mogelijkheid van manipulatie en dat bepaalde vragen duidelijk ‘gestuurd’ waren. Kortom, het werd afgeraden om deel te nemen.

Met het bestuur van N-VA Kortrijk en de kandidaten van onze lijst zijn we dan samengekomen om de vragen te overlopen. Er zaten lastige kleppers tussen waarop we niet onmiddellijk met een ja of neen konden antwoorden.

We zijn geen wit-zwart partij, maar een partij met genuanceerde standpunten op alle maatschappelijke kwesties en vragen betreffende stedelijke beleidsdomeinen. Om niet het risico te lopen in een ongunstige hoek geduwd te worden, hebben we met het afdelingsbestuur uiteindelijk beslist om de kelk aan ons voorbij te laten gaan.
N-VA Kortrijk staat bijgevolg niet op de lijst van de online DS-HN stemtest. Of dat een groot nadeel is, betwijfel ik tenzeerste.
We beschikken over andere en betere kanalen om onze fier-ferm-fris standpunten aan de Kortrijkse bevolking bekend te maken.

Met vriendelijke groeten,

Axel Ronse
Lijsttrekker N-VA Kortrijk
Vlaams parlementslid

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Lezersbrieven. Bookmark de permalink.