Stemtest Qlown Town

N-VA en Kortrijk Vooruit staan niet op de online Stemtest van De Standaard.
Ze durven niet of hebben geen standpunt in lastige kwesties.

N-VA lijsttrekker Axel Ronse reageert geprikkeld en overmoedig.

Axel : “Neen, wij staan er niet op. So what ? We zijn niet zot hé. Vragen over drugs, mobiliteit, politie, meer blauw op straat, woonbeleid, parkings, auto’s in de stad, lage emissiezone, milieu, belastingen, schulden, investeringen, enzovoorts, zijn dat nu wel Stedelijke beleidsdomeinen ? Natuurlijk niet. Wij komen eerstdaags met een totaalvisie over onze stad : geluk en gelukzaligheid in een fiere, ferme en frisse stad Kortrijk. Dirk De Wachter en Wouter Torfs schreven ons verkiezingsprogramma. Twee volle a-viertjes en daarin staan de woorden geluk, samenhorigheid, verbinding, inclusie en gelukzaligheid elk wel tien keer, naast onze slagwoorden fier, ferme en fris, en in vette letters. Méér staat er daar niet in en dat hoeft ook niet. Kortrijkzanen zouden het niet verstaan. Waarom worden over onze slagwoorden geen vragen gesteld in de stemtest ? Allemaal gemanipuleerd en uitgekocht. Met ons programma van Dirk en Wouter halen we veertien zetels met de vingers in de neusgaten. See you 14 oktober, tien uur ’s avond in bovenzaaltje van café Leffe, zoals in 2012. Daar sluiten we dan ons vooraf bedisseld bestuursakkoord met de CD&V die op tien zetels mikt. You ain’t seen nothing yet.”

Voorzitter van Kortrijk Vooruit Geo Verstichel reageert op zijn gekende cynische manier.

Geo : “Ik ga er niet veel zinnen aan vuil maken. We hebben wij geen standpunten en geen programma, dus wat zouden we in die test gaan doen ? Wij mikken gewoon op de minder geletterde Kortrijkzanen die zich kritiekloos op ons werpen, in de hoop hiermee de klassieke partijen, die ten onder gaan aan voorakkoorden en achterkamercomplotten, een loer te draaien. We hebben maar één doel : Kortrijk onbestuurbaar maken. In die zin zijn we de enige volbloed anarchistische stadspartij in de Vlaanders. En nu moet ik opnemen, Wouter Vermeersch aan de lijn. Op 14 oktober gooien we onze zetels samen. Vanaf 2019 destabiliseren wij de gemeenteraad. See you 14 oktober, tien uur in de avond in het bovenzaaltje bij Dirkske in afspanning ’t Eilandje. We halen moeiteloos zeven zetels, dat zegt ook politicoloog Lavaert.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.