Lachebek Lavaert

Wouldbe ‘onderzoeksjournalist’ Kortrijkwatcher, alias Frans Lavaert, lult er af en toe een beetje op los. Kwestie van zout op veel slakken te leggen.
Het wordt bijwijlen komisch en misschien is dat wel de bedoeling. Maar Lavaert is geen lachebekje…

Laat ons even één flagrante illustratie geven van  één reden voor de verbijstering die ons is overvallen bij het lezen van het stuk. Op een gegeven moment noteert de auteur uit de mond van de burgemeester dat Stad in deze legislatuur jaarlijks 32 miljoen euro investeert.  Alle Kortrijkse lezers zijn daar nu (in deze verkiezingstijd) mee weg, want dit staat toch te lezen in een kwaliteitskrant, nietwaar? Reporter D’Hoore slaagt er niet in om de burgemeester bij dit gegeven te counteren.   Hij riposteert dus niet zorgzaam en beleefd dat deze uitlating bezijden de waarheid is.  Onbeleefd gezegd: dat het een leugen is. Jawel, jawel.  Stad investeerde vorig jaar 31,2 miljoen. Dat is 80 procent van wat was begroot (38,9 miljoen).  In al die jaren van deze legislatuur is de realisatiegraad nog nooit zo hoog geweest. Maar, beste reporter, als u zich ietwat had geïnformeerd, zoals het een betere journalist betaamt,  had u even uw voorbereide notities ingekeken om aan te merken dat Stad 11,8 miljoen investeerde in 2013 (28,5 procent van wat was voorzien).  In 2014: 27,7 mio (39,9%).  In 2015: 17,5 mio (48,6%).  In 2016: 18,5 mio (35,0%).

Kortrijkwatcher

Die 32 miljoen per jaar kwam niet uit de mond van de burgemeester, maar haalde de journalist uit de budgetten van de stad. Dat is zijn verantwoordelijkheid.

Wij investeerden tss 2013 en 2017 meer dan 100 miljoen.
Daarnaast zijn er de investeringen van politie, ocmw, sok en parko.
M
et 2018 erbij halen we ruimschoots 180 miljoen euro.
Dat is een resultaat dat mag gezien worden. 

Kabinet burgemeester

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.