Moniek

‘Team Burgemeester’ van burgemeester Van Quickenborne is eindelijk compleet geraakt.

De 21ste plaats wordt ingenomen door oudgediende Moniek Gheysens uit Heule. Moniek wordt binnenkort 70 maar is nog kwiek en bij volle verstand. Er scheelt op ’t eerste zicht vanalles aan, maar niet aan haar tong. Moniek zetelde eerder al jarenlang voor de VLD in de gemeenteraad en hield zich altijd bezig met kunsten en cultuur.

Moniek Gheysens is fier als een gieter wanneer we haar enkele dagen geleden met een glas Veuve Clicquot in de hand aantreffen aan de rechter tooghoek van afspanning De Heerlijkheid bij Seine van Heule.

Moniek : “Welja, Quickie zaagt al een jaar lang de oren van mijn kop om weer op zijn lijst te komen. Dat zag ik eerst niet meer zitten, ik vond mij een veel te oude doos om nog te zetelen en daarbij, ik ben moe en houd me nu met interessantere dingen bezig. Een jaar lang heb ik weerstand geboden aan de lokroep van de burgemeester en ik raadde hem andere ouderen van dagen aan voor op zijn lijst. Vincent wou mordicus een oude vrouw op plaats 21 en ik hoorde dat hij maandenlang alle seniorenclubs en rusthuizen van de stad afdweilde, blijkbaar tevergeefs. Een week geleden trok Vincent weer aan mijn bel en smeekte op zijn blote knieën op zijn politieke avances in te gaan. Als vrouw van rang en stand, kon ik nog langer weigeren ? Ik hapte toe op voorwaarde dat ik schepen van cultuur word. “Dat beloof ik op mijn communiezieltje als we weer aan de macht geraken” fluisterde Vincent in mijn oren. Ach, slechter dan met de lome An Vandersteene, die altijd moe is, kan het niet worden. Bij de N-VA zijn ze haar zo vreselijk beu, ze blijkt niet erg bekwaam te zijn en de stress niet aan te kunnen. Ik ben wel een oude krakende en piepende kar, maar met tonnen ervaring en kennis in de wereld van de amateurkunsten en de cultuur met de kleine k. Ik ben nog even recht door zee, genietbaar, sympathiek, joviaal en toegankelijk als in mijn gloriejaren, toen de halve Kortrijkse oudemannenwereld als vliegen rond een honingpot om mij heen cirkelde. Ik ging er vaak op in, meestal puur platonisch, voor de fun en voor de romantiek. Nooit werd mijn ijdelheid meer gestreeld dan toen. Ik denk nog vaak aan die zorgeloze tijd van zondig beminnen en bemind worden. Mijn haute couture scharen heb ik inmiddels aan de haak gehangen en ik zie nu vooral een creatieve invalshoek in de Kortrijkse politiek. Ik wil niet in de luiheid blijven leven. See you 14 oktober!”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.