Boorman

Op een caféterras liep Jarretel een man van zijn woord tegen het lijf.

Voorzitter van Kortrijk Vooruit Geo Verstichel, de Boorman van de Kortrijkse politiek, is zo’n man, een man uit één stuk, een man van zijn woord, die zijn beloften, zij het mondeling of op papier, minutieus nakomt.

GeoBoorman’ : “Kijk, ik heb alle mogelijke en onmogelijke omzwervingen gedaan en politieke waterkes doorzwommen, ik heb veel ontgoochelingen gekend, veel frustraties, veel rivaliteit, veel onbegrip, ja ik heb veel geleden. Finaal heb ik de N-VA de rug toegekeerd en een eigen politieke beweging uit de grond gestampt. Het was geen dag te vroeg. Ik ben nu een vrije politieke man met eigen ideeën, een eigen partij en veel volgelingen over heel Vlaanderen. Mijn nieuwe partij Kortrijk Vooruit noem ik een politiek piratenschip en ik voel me een beminnelijke zeerover. Overal waar ik ga en sta, tot in de Limburg, hangen de mensen aan mijn lippen, apen ze mij na en stichten ze nieuwe en succesvolle politieke bewegingen. Mijn grootste kwaliteit is dat ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe. Als ik iets beloof, kan men op mij rekenen, doe ik dat dan ook. Afspraken kom ik scrupuleus na. Ik ben een man van zijn woord, geen zwetser, geen cynicus, geen fantast, geen man zonder eigenschappen. Weinigen in de politiek en daarbuiten kunnen met die kwaliteiten uitpakken. Daarom word ik zo gewaardeerd door vriend èn door vijand. Ik straal een rebelse grandeur uit. Daarenboven beschik ik over het vermogen om de spot, de grap, de kwinkslagen, de humor, de vrolijkheid, de fantasie, de esthetiek en de absurditeit bij de medemens te vatten. Een gave die niet voor iedereen is weggelegd. Slechts enkelen bezitten dit vermogen zoals ik in de hoogste mate. Hèt selectiemiddel bij uitstek om upper class people van de basse classe te onderscheiden. Er is geen leegte in mijn bestaan en dat maakt mij enorm gelukkig. U hoort nog van mij. Wacht maar tot in september. Als ik iets beloof dan doe ik het en ik ga dat niet meer herhalen. En Boorman is mijn geuzennaam! See you 14 oktober!”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor. Bookmark de permalink.