Edgard

Beste Jarretel,

Nog wat laatste  zonnige groeten uit de mooie Provence, meer zon nog dan die zon in jullie kikkerlandje.

Tussen het paars van de weelderige lavendel “avec mon Pastis-apero” schrijf ik je even mijn bemerkingen over de klopjacht en lynchpartij van de meute in Kortrijk die ik op mijn tablette mocht lezen. Misschien wat voer voor jouw artikeltje in de Jarretel !

Natuurlijk is het dom om dergelijke uitspraken te doen, ook ik vind dat absoluut niet kunnen een totaal idiote, beschamende taal en zinloos gedrag en natuurlijk dient dit  bestraft maar dan op een WETTELIJKE correcte basis maar…

Opgehitst door een  aantal zelfverklaarde moraalridders van zeer twijfelachtig allooi heeft men vakkundig een persoon opgejaagd, beschimpt, vogelvrij verklaard, gelyncht en dus vakkundig geliquideerd. Hoe ver gaat de haat tegen iemand?

Jamal met zijn nieuwe boezemvriendje Axel en Bartje “groene opperbaas Caron” zijn werkelijk uitmuntende jagers, maar spijtig van die 20 kg boter op hun eigen hoofd.

Kunnen die 3 nog in de spiegel kijken zonder bloedrood te worden van  eerlijke schaamte ?

Natuurlijk kunnen ze dat, want bij sommige “Wannabee” parlementairen met narcistische trekjes à la Axel en Bartje en zelfverklaarde halve heiligen, is schaamte totaal onbekend.  Wel vinden ze zichzelf verdomd goed geplaatst om op te treden als sheriff, rechter en groot Inquisiteurs : luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden, past best bij deze heren.

Het is niet aan deze opruiers eerste klasse (en hun bende idiote volgers op FB) dat het recht toekomt om mensen publiek aan te pakken en volgens mij staan ook daar serieus zware straffen op en dus wacht ik op de eerste stappen van het gerecht in deze !

Wettelijk gezien :

Een uitspraak doen op internet is eigenlijk net hetzelfde als iets zeggen in het openbaar.

Internet is dus geen plaats waar we zomaar alles kunnen zeggen of schrijven. De vrijheid van meningsuiting heeft zo haar beperkingen: laster en eerroof zijn strafbaar. Je mag niemand pesten, je mag geen foto’s van personen verspreiden zonder hun toestemming en je mag natuurlijk ook geen racistische of xenofobe uitspraken doen. De wet is hierover heel duidelijk.

Laster en eerroof

Het is verboden om: – iemand te beschuldigen van iets zonder hiervoor een bewijs te hebben; men kan dan aangeklaagd worden voor laster;

– een gerucht te verspreiden en zo de eer van een persoon aan te tasten (belediging);

– MAAR  VOORAL : feiten bekend te maken bij een grote groep mensen, enkel en alleen om iemand schade toe te brengen; men kan dan aangeklaagd worden voor kwaadwillige ruchtbaarmaking. 

Strafbare vormen van cyberpesten

Cyberpesten, dat meestal voortkomt uit “gewoon” pesten, is ook strafbaar.

Enkele strafbare vormen zijn: flaming, non-verbaal cyberpesten, outing, masquerade en pesten met als enige bedoeling schade toe te brengen aan de reputatie van het slachtoffer. (Dank u Jamal Qnioun, Axel Ronse en Bart Caron))

-Flaming: hieronder verstaan we het versturen van agressieve en minachtende berichten via e-mail of forums en beledigende sms’jes. Dank u Bart, Axel en Jamal).

– Outing: het gaat hier om het bekendmaken van persoonlijke informatie (van gevoelige, vertrouwelijke of gênante aard) over het slachtoffer om hem of haar diep te kwetsen en te vernederen. Dank u Bart Caron, Axel Ronse en Jamal Qnioun.)

Bescherming van het beeldrecht

Het beeldrecht houdt in dat mensen die te zien zijn op foto’s en in video’s, altijd hun toestemming moeten geven voor publicatie.

Als iemand erin toestemt gefotografeerd of gefilmd te worden, wil dit nog niet zeggen dat hij of zij ook de toestemming geeft om de beelden te publiceren of te verspreiden. Deze twee soorten toestemming moeten dus duidelijk van elkaar worden onderscheiden en moeten dan ook apart verkregen worden. Als de beelden bovendien van pornografische aard zijn of als er minderjarigen op voorkomen, zal de straf nog zwaarder zijn (artikel 383bis, §1 van het Strafwetboek).

Aanzetten tot haat en discriminatie

De inhoud van de verstuurde en geposte berichten is ook van belang. De verzender(s) en de ontvanger(s) moeten niet alleen hun toestemming geven om de beelden te verspreiden, de inhoud mag ook niet racistisch, xenofoob of discriminerend enz. zijn. Zo is het volgens de antiracisme- en antidiscriminatiewetten verboden om: – aan te zetten tot discriminatie, segregatie, haat of geweld richting, tegenover, naar personen of groepen,

Bron : http://www.secunews.be/nl/news.asp?ID=620

Dag Jarretel, morgen eindigt mijn vakantie, dan is mijn 5de fles Pastis leeg en dus kom ik terug naar huis.

Au revoir,
Edgard Bonavonture

Jarretel distantieert zich van de inhoud van dit poco vakantie-artikeltje, blijkbaar afkomstig van een losgeslagen straathoekwerker.
By the way : beledigingen zijn NIET strafbaar.
Viel Edgard ten prooi aan een zonneslag ? Zit hij in een sekte ?
Of wil hij zijn ware aard verdoezelen ?
Jarretel start een onderzoek op.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Lezersbrieven. Bookmark de permalink.