11-juli voorakkoord 2012

11-juli 2012 voorakkoord tussen VLD, N-VA en SP.a (2012).

Afgesloten bij advocaat Daem in Wevelgem.
Tekst ter inzage bij Geo Verstichel van Kortrijk Vooruit.

Zoals gemeld door onze undercoveragent Edgard B. ligt de tekst van het voorakkoord ten huize van Geo Verstichel van Kortrijk Vooruit. Geo bekent, maar houdt de lippen stevig op mekaar. Volgens mollen bij het Kortrijks N-VA bestuur zou Edgard B. een afgewezen N-VA-er zijn. Een N-VA onderzeeër meldt ons : “Het bericht over het voorakkoord kan natuurlijk maar alleen uit de N-VA kringen komen, sossen en VLD-ers zijn daar niet mee bezig.”

Edgard B. laat ons het volgende weten:

Laten we eens het Kortrijks N-VA bestuur onder de loupe nemen en werken met uitsluitingen.

Ten eerste : dezulken die van wanten weten, die te slim, te sluw, te achterbaks, of te opportunistisch zijn of naar een lucratief postje hunkeren, kans hebben op een schepenpostje of iets meer, moeten we radicaal uitsluiten : Axel Ronse, Jorgen Deman, Peter Sustronck, Rudolf Scherpereel, Piet Lombaerts, Christian Verdin, Steven Lecluyse, Kelly Detavernier, Philippe Dejaegere, Liesbet Maddens.

Ten tweede : de intellectuele middenmoters die te lui zijn om ambitie te koesteren of totaal geen kans maken wegens tè onpopulair of tè mediocre, zijn eveneens ongevaarlijk : Filip D’Huyvetter (destijds allesweter, nu ondergedoken, twijfelgeval want meer dan middelmatig begaafd), An Vandersteene (hunkert wel, maar is kansloos, men is haar zo beu, zo vreselijk moe…), Birgitje Dewulf, (“ik doe alleen maar meer omdat ik een sympathieke vrouw ben”), Jan Declercq (“ik ga graag naar de provincie, net niet boven mijn niveau en het wordt toch allemaal afgeschaft, eigenlijk ben ik geen wouldbe artiest, weinigen zien dat”), Inès Vandewoestijne (“al mijn tijd steek ik in broodpudding en in mijn man Luc, een pudding van een vent”).
Ze zijn ongevaarlijk omdat ze te lui of te laf zijn om naar andere partijen of naar Geo Verstichel over te lopen. Of omdat ze denken dat ze slimmer zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Groteske zelfoverschatting.

Ten derde : de échte verraders, overlopers, rancunelijders, gefrustreerden, professionele querelanten, de politiek minder begaafden en de politieke basse classe. Ik denk vooral aan Maarten Seynaeve en Peter Herman (onbetrouwbare verraders, top complotteurs) en Michel De Wandel, brave jongen, autodidact, wil wel, maar kan niet. Sommigen denken aan Jan Dhaene, ik niet, zegt Edgard B. Het geroddel over het 11 juli akkoord 2012 moet uit die hoek komen. Maar zeker ook uit de hoek van ex-voorzitter N-VA Marniek De Bruyne, volgens Edgard B. een duister en onbetrouwbaar personage uit de beemden van Boerelare. De Bruyne vindt alleen met behulp van zijn gps zijn weg in Kortrijk.

Jan Dhaene is buiten categorie. “Maar daarom is hij nog niet ongevaarlijk” zegt Edgard. “Met Dhaene kan het vriezen en het kan dooien.”

Is Edgard een politieke ziener ?

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.