Pomp

Aan de verlaagde Leieboorden staat een pomp.
Ook op de Vlasmarkt staat zo’n pomp.
De verantwoordelijke stadsmedewerker noemt dat een ‘speelelement’ voor kinderen.

We zouden kunnen denken : aan de Leie, een uitstekend idee en kinderen amuseren zich. Leiewater wordt opgepompt en vloeit terug in de Leie. Geen waterverlies en het kost niets. Maar we vergissen ons : geen Leiewater maar GRONDWATER wordt opgepompt. In theorie geen verlies van water, in de praktijk wel. In Qlown Town mag het kostbaar grondwater verspild worden om kinderen te laten spelen. In tijden van extreme droogte dan nog. Inmiddels liggen in heel het land alle fonteinen stil, nochtans geen waterverkwisting.

Is de Vlaamse ‘droogtecommissie’ op de hoogte van deze door het Kortrijks stadsbestuur gepleegde wandaad ?

Verantwoordelijke stadsmedewerker meldt ons : “Pomp op Vlasmarkt is gelijkaardig speelelement zoals aan verlaagde leieboorden waar er geen opmerkingen zijn. Kwam er na overleg horeca omdat buurt sceptisch stond tegenover klassiek speeltoestel. Zag in het passeren dat kinderen het goed gebruikten. Werkt met grondwater. Zeker niet met leidingwater.”

Dat is Qlown Town !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor. Bookmark de permalink.