Ruth (2)

Ruth Vandenberghe van Team Burgemeester stuurt een aanvulling op haar commentaar van gisteren.

Ruth : “Ja ik wil het niet versteken, ik heb Tiene Castelein van de tweede plaats van Team Burgemeester geduwd. Het heeft wat armworstelen en gekuip gevergd, maar het is gelukt. Tiene wou per se die tweede plaats omdat zij schepen van cultuur, sport en onderwijs wil worden en omdat ze denkt dat ze de tweede slimste van het team is. Wat niet moeilijk is met al die coiffeuses, koffie-en theehuizen uitbaatsters, opdiensters, barmannen en cafébazen, ruwe kerels die niet fanatiek doen met mietoe en de witte kasse. By the way, staat er nog één serieuze Kortrijkzaan op die lijst hinase hic anda thu, Tiene ? Vincent is hors categorie. Tiene rekent op stemmen bij de advocaten, ze vergist zich. Ze heeft de zelfkant van het leven ingeruild voor de glamour en glitter van de advocatuur. Maar de Kortrijkse advocatuur is een krabbenmand, een bordeel waarin ze elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Haat, nijd, ontrouw, wantrouwen, bedrog, jaloezie, geldzucht en gierigheid zijn er de meest voorkomende hartstochten. Met mekaar de lakens delen als het goed uitkomt is de meest beoefende tijdsbesteding, ook tijdens de kantooruren. Toch vind ik het een grote eer naast Tiene op de lijst van de burgemeester te mogen prijken. We delen de passie voor kunst en cultuur. Op het terras van bar des amis babbelen we wekelijks bij over het impressionisme, rococo, leven en werken van Vincent van Gogh, Gauguin, Fernand Huts, de voetbal, Sigmund Freud, Michel Houellebecq, Monica Lewinsky, het liefdesleven van Casanova, de commune van Parijs, enzovoorts. Bij elke zin van Tiene die ik niet versta gebaar ik van krommenaas, en op die manier heb ik al veel bijgeleerd over het open huwelijk en over de nieuwste hype, namelijk de heropleving van de vrije liefde uit de early seventies, waarin Tiene een enthousiaste voortrekster blijkt te zijn. De mondaine Tiene ziet er ook altijd zo levenslustig, opgewekt en een tikkeltje losbandig uit, met haar wereldse en luchthartige verschijning, haar goed figuur, met afgeronde vormen en altijd casual gekleed, of soms met een japonnetje van turquoise fluweel, laag uitgesneden zodat haar twee heerlijkheden er proberen uit te springen. Haar uitdagend gekir, wuft knipogend op hooggehakte pumps, brengt menig man van stand in verwarring. De betovering is compleet. Zo praten en lachen we wekelijks bij tot de zon ondergaat. We gaan er samen voor en worden allebei schepen. 14 oktober wenkt!“

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.