Ruth

Ruth Vandenberghe veroverde de tweede plaats bij Team Burgemeester.

Ruth : “De vraag wordt mij gesteld wat er zal gebeuren als ik méér voorkeurstemmen binnenhaal dan schepen Wout Maddens. En die kans zit er dik in. Ik ben een mooie jonge toffe vrouw, superbekwaam, radde tong, van geen kleintje vervaard en razend populair in het stadhuis en daarbuiten, ter stede gekend als slecht geld. Dè vraag luidt : word IK dan schepen en wordt Wout naar de dop gestuurd ? Tja, daar heb ik nog niet diep over nagedacht. Ik weet wel, Wout is de middelleeftijd voorbij en hij heeft er ook de nodige skills, het IQ en het moreel niet voor om aan een beter postje te geraken dan schepentje van Kortrijk met 3.500 euroots per maand netto. Maar moet ik daarom mijn ambities intomen en mij in de stofzuigerhoek laten drummen ? Moet ik vrezen voor een noodlottig Koen Byttebier-Eline Brugman scenario ? Dat zit er dik in, fluisteren intimi in mijn oren. Dedju, misschien heb ik slecht onderhandeld met Vincent toen hij mij maanden geleden uitnodigde voor een gezellige tête-à-tête bij een etentje in Table d’ Amis, om mij beter te leren kennen en mij als numero twee op zijn lijst te krijgen. Misschien had ik mijn entourage op het stadhuis en mijn oude lieven moeten raadplegen vooraleer ik mijn jawoord voor TB gaf. In de Kortrijkse politiek is namelijk àlles mogelijk, zeggen ze, surtout bij de liberalen…maar ze zeggen zoveel. ’Ik zal dat varkentje wel wassen als het zover is’, belooft mijn politieke coach Tiene Castelein. Méént zij dat ? Ze heeft zélf torenhoge ambities, zelfs om Vincent van zijn burgemeesterstroon te stoten. Een uitgeslapen madame, die Tiene. Het wordt in elk geval spannend op 14 oktober.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.