14 oktober

PERSBERICHT

Beste medewerker van de pers,

Beste genodigde,

Beste kandidaten voor de verkiezingen van 14 oktober,

Beste leden en sympathisanten van Groen Kortrijk,

Kortrijk is een stad in verandering. Een centrumstad die heel wat mensen weet te charmeren. Een stad die voor het eerst sinds lang weer stilaan lijkt te groeien. Maar nieuwe tijden brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

Denk maar aan de luchtkwaliteit die in onze bosarme en door autosnelwegen omringde regio bij de slechtste van Vlaanderen hoort. Daar willen we met Groen iets aan doen. Door meer bomen te planten en door de snelheid op de Kortrijkse snelwegen te verlagen.

Denk aan de toenemende diversiteit in onze stad. Er zijn een hoop nieuwkomers die zich maar wat graag willen inzetten voor hun buurt, hun wijk, hun stad. Groen geeft die diversiteit een gezicht en gaat voluit voor 2 verkozenen met een migratie-achtergrond in de gemeenteraad.

Denk aan de mobiliteit en aan de verkeersveiligheid in onze stad. Hoewel de fiets aan populariteit wint, blijft de auto het meest gebruikte vervoermiddel in de stad. Met alle gevolgen van dien voor de veiligheid van fietsers en voetgangers. Voor Groen is verkeersveiligheid een top-prioriteit. Daarom zorgen wij voor conflictvrije kruispunten en verkeersveilig schoolomgevingen.

Denk aan de armoede in onze stad. Steeds meer mensen hebben het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Het risico om in armoede te belanden is historisch hoog. Groen gaat resoluut voor een structurele aanvullende steun bovenop het leefloon. Voor ons is dat dé manier om armoede aan te pakken.

Maar denk vooral aan de tonnen engagement waarop onze stad is gebouwd. Dagelijks zetten duizenden Kortrijkzanen zich in om het leven in hun straat, hun buurt of hun stad aangenamer te maken. Dat engagement koestert en versterkt Groen. Want een stad, die maak je samen.

We zijn dan ook ongelooflijk trots op de lijst die we vandaag mogen voorstellen. Een lijst met heel wat ervaring, maar ook met een gezonde dosis jeugdig enthousiasme. Een diverse lijst en dus een erg Kortrijkse lijst, waar alle Kortrijkzanen zich vertegenwoordigd voelen. Van het Noorden tot het Zuiden van de stad, van advocaat tot arbeider, jong of oud.

Het doet deugd dat steeds meer mensen de weg vinden naar Groen. Voor onze lijst hebben we meer kandidaten dan dat we beschikbare plaatse hebben. Het is moeilijk daarin een keuze te maken, maar het toont aan dat Groen een open en toegankelijke groep is met een politiek project en een programma dat aansluit op de bezorgdheden en de wensen van de Kortrijkzanen. Maar liefst 22 van de 39 kandidaten die we vandaag aan jullie voorstellen, stonden in 2012 niet op onze lijst.

Vandaag stellen we dus 39 kandidaten aan jullie voor. Geen 41, want twee plaatsen houden we bewust nog open. Voor 2 vrouwen, of voor een man en een vrouw. Want Groen rijkt de hand naar al wie samen met ons de stad wil maken. En wie dat graag doet vanuit een politiek engagement, die is nog steeds zeer welkom

David Wemel
Lijsttrekker Groen

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.