Cathy Cathy …

Dag lieve Cathy,

Weet je nog die tijd, Cathy, zo’n 20 jaar geleden, dat we samen in de zon, dat we lachten en niet huilden op de vergaderingen zonder geroep, dat we nakaartten oog in oog met de gekoelde jonge bokma die we proefden bij de Jeugdraad in het JOC ?

Ik zou je hier iets willen schrijven over die gelukzalige tijd van toen ik nog maar zeventien en jij zesenveertig was. We konden mekaar goed uitstaan in die zwoele zomers na de vergaderingen bij de witte wijn in het nauwelijks doordringbaar struikgewas op de heuveltop van St. Anna. Waar je mij jouw oprechte betrokkenheid en je lichamelijkheid in volle bloei en glorie openbaarde, opgehitst door de zomerse hitte en te veel alcohol die onze zinnen deed oplaaien, ach, wat waren we jong, mooi, dartel, genotziek en vermetel toen. Je was al je charmante en authentieke zelf, je bloem te mogen plukken, je borsten als druiventrossen te strelen en van je honing te mogen proeven, ik kan het niet vergeten. Ik was nog een knaap, onschuldig, onbezoedeld, maar geëngageerd, vol goesting, en ik wist toen al je oprechte manier van verleiden te appreciëren. In al mijn dromen zie ik je terug, Cathy, zo vol overgave op St. Anna, en weet je wat me zo charmeerde ? Je geur van eucalyptus vermengd met okselzweet.

Zelden of nooit hoorde ik een onvertogen woord van je over de opdringerige kwajongens van de straat, of de lichtzinnige meiden uit de steegjes, uitdagend flanerend langs de romantische boulevards. Als je al eens kwaad werd, dan was het omwille van zoveel onbegrip van de schavuiten, flierefluiters en rokkenjagers om je heen. Of omwille van zoveel onbegrip voor mijn losbandiger gedrag, alles wat enigszins afweek van de fatsoensnorm van de goede mensen. In al die jaren die volgden had ik het geluk je beter te leren kennen. Van alles wat ik je hierboven toedicht is nog niks veranderd. Alleen mijn verlangen naar jou in het diepste van mijn geest is er steeds maar groter op geworden.

Oh Cathy, Cathy,

Ik zou je mijn verloren liefde kunnen noemen, en in mijn ongebreidelde fantasie zie ik je dag en nacht terug. Weet je nog die avond, Cathy, in de duinen aan de Mer du Nord, toen je mij halsoverkop begon te beminnen, tenslotte ontmaagde. Oh wat was ik hulpeloos, pas zeventien, jij zesenveertig en ervaren. Je bezat mij, ik was van jou. Aaach! Niemand was toen, als wij, zo gek van liefde en van passie. Je smachten en je liefdeszuchten bleven diep in mij bewaard, ik kan ze niet vergeten, mijn liefste Cathy. Had ik je vergeten, zou jouw jonge geest en jong hart het hebben begeven. Ik houd het nu liever op mijn overjaarse geliefde, bevrijd van zinnelijke koorts en de kwelling van de onmogelijk te bevredigen begeerte. Ik hoop je nog heel lang in mijn hartje te kunnen sluiten en jou aan mijn zijde te weten. Want weet je wat ik van jou leerde ? Jij bent een goedmeisje dat erin slaagde het slechtste uit mij te halen en als er nu iets fout loopt en mijn gedrag je tegen je twee borsten stoot, dat het dan geen zin heeft om op zoek te gaan naar de schuldige aan de overkant. Maar dat het zoveel meer energie geeft om samen te zoeken naar zonniger horizonten en te werken naar een oplossing die bestand is tegen de pijn van onze scheiding.

Dus, dank je wel lieve Cathy, voor je onvoorwaardelijke liefde en begrip, ondanks je ver gevorderde leeftijd. En om, wie weet, ooit opnieuw de zinnenprikkelende Noordzeelucht te mogen opsnuiven en zij aan zij tegen de slechteriken in onze stad te strijden, een stad waar het goed is om te wonen en iedereen hartstochtelijk te beminnen.

En ik doe het niet veel -ik vind het ook niet wijs in de liefde- maar ik wil je één ding beloven. Ooit, ooit hoop ik je, wanneer je stokoud en door rimpels en puisten afschuwelijk toegetakeld zult zijn, terug te zien. Het mekaar liefhebben zal nooit overgaan, hoe pijnlijk het voorlopig afscheid ook is. Omdat ik weet dat we elkaar ooit zullen wederzien !

Mijn achterdeur staat altijd wagenwijd open en mijn hart ook.

Oh Cathy, Cathy, ik hou alweer meer van je, na al die woorden van liefde.

Liefs,
ik omhels je,
Je David

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor. Bookmark de permalink.