Hannelore & Stefaan

Op de voorstelling van de N-VA kandidaten zaterdagmiddag op het Sint Amandsplein viel de aanwezigheid op van Stefaan De Clerck en Hannelore Vanhoenacker, lijstduwer en lijsttrekker bij de CD&V nul punt vier.

Stefaan en Hannelore applaudisseerden enthousiast met de N-VA-ers mee en staken hun bewondering niet onder stoelen of banken.

Stefaan : “Welja, het is een leuke bende die N-VA-ers hier al te gader. Ik ruik nu al hun succes op 14 oktober. Ik val ten prooi aan een soort landerigheid als ik dat hier allemaal zie, wat heb ik spijt mij niet tot hun obediëntie bekeerd te hebben toen de tijd rijp was. Ik sta nu op de drempel van mijn levensavond en vandaag kom ik mijn sympathie betuigen, met de stille hoop op de avond van 14 oktober met Axel Ronse tot zaken te kunnen komen. Naar verluidt zou Axel alle kanalen willen openhouden en er alles voor over hebben om zijn intrek te kunnen nemen in het meest prestigieuze bureau van het stadhuis. Wij van de CD&V nul punt vier ruiken onze kans om Quickie uit het stadhuis te kegelen en Ronse burgemeester te laten worden. Daarom ben ik hier. Contacten leggen en stroop aan de baard van de N-VA-ers die er toe doen te smeren. Steven Lecluyse, de ideoloog van de partij, schijnt veel invloed te hebben, samen met voorzitter Jorgen Deman, een mysterieuze en bescheiden man, begiftigd met een intelligentie die aan het ziekelijke grenst. Liever samenzweren met de Vlaamse Nazionalisten dan met het veredeld lompenvolk van De Coene met zijn anti-kapitalistisch gezeik. Met Axel en de N-VA samen naar de toekomst van een nieuw Kortrijk.”

Hannelore : “Ik ben hier voor dezelfde reden als Stefaan. Ik voel de warmte van de N-VA kandidaten, en wat zijn ze toch zo vriendelijk voor mij. Ik werd uitbundig gekust, omhelsd en afgelikt door lijsttrekker Axel Ronse, de meest charmante manspersoon die ik ooit ontmoet heb. Een veganistische casanova, een kattenliefhebber buiten categorie, beseft zijn vriendin haar uitzonderlijk geluk ? Zijn aantrekkingskracht is bovenaards. Dolgaarne zou ik Axel willen dienen als mijn burgemeester en zijn eerste schepen willen zijn. Ik sta op een tweesprong in mijn carrière, ga ik links of ga ik rechts ? Met De Coene is het gevaarlijk kersen eten, de man is volkomen trouweloos. En daarbij, sossen moet ik niet. Ze leven van onjuistheden, gesjoemel, insinuaties, poenpakkerij, plofkraken en pure leugens. En het is weer bewezen met die nutteloze VORK van 15 miljoen : geld en sossen zijn een onmogelijke combinatie. Het luxe speeltje van De Coene dat de stadskas voor nog drie generaties lang in het rood zet. De Coene heeft geen al te goede reputatie en dat is zacht uitgedrukt. Ze zeggen dat hij een appartement met zicht op zee in Blankenberge heeft. Een sos met een appartement op de zeedijk aan de Noordzee, met welk of wiens geld heeft hij dat betaald ? Maar ze zeggen zoveel. Achter alles wat ik in de Kortrijkse politiek al zag en hoorde, moet ik zeggen dat ik er een beetje filosofisch van ben geworden. Ik deel de levenshouding van Stefaan, namelijk dat enige mildheid in de levenshouding, gekruid met een vleugje genietbaar cynisme een denkbare uitweg is voor de platgetreden paden van het carrièrisme en opportunisme.”

14 oktober wenkt.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in politieke humor. Bookmark de permalink.