Overleie

(foto LOO)

PERSBERICHT

Bekende Overleienaars op N-VA-lijst

Datum: 13/06/2018

Gisteren stelden Trui Steenhoudt (plaats 6 op de N-VA-lijst) en kandidaat-burgemeester Axel Ronse twee ferme, bekende dames voor die bepalende gezichten worden op 14 oktober voor N-VA Kortrijk.

Kathleen Dhaenens (44) is zaakvoerder van bakkerij Delaere op Overleie.

“Ik steek als handelaar mijn nek uit en zet me in voor onze stad, vooral voor alles wat met handelaars te maken heeft. Het parkeerbeleid is en blijft een ‘hete aardappel’ voor ons. We moeten er zoveel als mogelijk voor zorgen dat wie wil winkelen in Kortrijk snel een plaats dichtbij de winkels vindt. Dat betekent dat we meer moeten gebruik maken van randparkings en ‘shuttles’ naar het centrum voor langparkeerders. Ook extra fietsparkings zijn broodnodig.”

Shary Vancauwenberghe (28) werkt voor jobfixers en is een bekend gezicht in het Kortrijkse verenigings- en uitgaansleven. Shary is onder meer een trouwe vrijwilliger bij Feest in Kortrijk. “Onze stad bruist veel meer dan vroeger. Daar zijn we fier op want nu zijn we echt in staat om jongeren aan te trekken om te wonen, werken, uitgaan en winkelen. We moeten op dat elan doorgaan. De Grote Markt is ‘het gezicht’ van onze stad. Die moet bruisender. Het zou leuk zijn mocht je er ’s ochtends om 7 uur al een koffie kunnen drinken, bijvoorbeeld. Of ’s avonds na 23 uur nog een pint te gaan pakken. Ik ben er zeker van dat we met onze frisse voorstellen daartoe commerciële opportuniteiten kunnen creëren waar ondernemers zullen opspringen.”

Samen met Trui vormen Kathleen en Shary een sterk trio uit Overleie op de Kortrijkse #fierfermfris-lijst.

Ze pleiten er alle drie voor om de komende legislatuur van het Astridpark opnieuw een plek vol beleving te maken. “Er is zoveel mogelijk in dat prachtige park. Denk maar aan een looppiste, petanqueveld en een concessie met horecamogelijkheden zoals recent op het Plein werd uitgewerkt.” besluiten de kandidates unisono.

Steven Lecluyse
steven.lecluyse@n-va.be
N-VA Kortrijk
Telefoon: 0479545478

Voor bijkomende informatie kan u steeds contact opnemen met:
Jorgen Deman, voorzitter – jorgen.deman@n-va.be – 0477 28 93 92
Steven Lecluyse, communicatieverantwoordelijke – steven.lecluyse@n-va.be
0479 54 54 78

Bijlagen: http://www.drk.be/files/regio/Bekende_Overleienaars_op_N-VA_lijst.jpg

http://www.drk.be/files/regio/20180612_Bekende_Overleienaars_op_N-VA_lijst.pdf

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.