Patisseriegevel

Tijdens een receptie op Overleie.

Schepen van Stedenbouw Wout Maddens : “Wat bouwvergunningen en zo betreft heb ik het laatste woord. Over de bouw van appartementen, huizen, winkels, enzovoort en afbraak van gevels en gebouwen beslis ik en ik alleen wat er kan en niet kan in onze stad. Ik zit dan wel bij de liberalen, maar ik ben een grote aanhanger van het autoritair dirigisme, ’t is te zeggen, de overheid, in mijn geval ik als schepen, stuurt en beslist zonder inspraak van wie dan ook. Advieskomiteitenn, raden, deskundologen, commissie’s en tutti quanti, daar kijk ik niet naar om, daar luister ik niet naar, ze zijn er voor de show. Ik doe mij goesting, smaak of geen smaak. Ten tijde van de CVP en burgemeester Stefaan Declerck zat ik ooit zes jaar moederziel alleen als niet tsjeef in het schepencollege. Wat een lijdensweg, ik had niets te zeggen, behalve in één zaak. Er werd toen door het stadsbestuur een blinkend boekske met veel tekeningen en fotootjes uitgegeven over de plannen voor een nieuw Kortrijk. Sommigen beweren nog altijd dat ik daar niets mee te maken had, maar ik zeg u, het was ik en ik alleen die heel dat boekske volgeschreven en alle plannen uitgetekend heb. Ze komen allemaal uit mijn creatieve koker. Ik heb er maanden dag en nacht op gezwoegd, mijn vrouw en gezin door verwaarloosd, en het resultaat druppelt nu nog door in het Plan Nieuw Kortrijk waarmee mijn burgemeester de pluimen op zijn hoed steekt. Alles aan mij te danken. Daar heeft de hautaine De Clerck dan zijn naam onder gezet. Maar allemaal mijn persoonlijke verdienste. Zeg nu zelf, verdien ik dan in 2024 het burgemeesterschap van Kortrijk niet ? Wie anders ? En van de chagrijnigaards die mij belachelijk willen maken door mij zelfoverschatting en gewichtigdoenerij aan te wrijven lig ik niet wakker, en mijn vrouw ook niet. Die azijnpissers zijn asociaal, antipolitiek en anti-intellectualistisch. En die gevel van ’t Belfort is een patisseriemadammengevel, een bron van hilariteit en ergernis. Aan het Kortrijks culturele establishment en de smaakpolitie veeg ik mijn twee ballen. Sorry, mijn Galaxy S9 gaat over, vrouwtje aan de lijn.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.