Lyon

Het zogenaamd ‘werkbezoek’ van burgemeester Van Quickenborne aan de zelfrijdende elektrische stadsbusjes van Lyon is geëindigd in een felle ruzie met schepen van mobiliteit Axel Weydts.

Axel Weydts : “Ik voel mij diep in mijn kruis gepakt door de burgemeester. Eerst zou ik zelf officieel op kosten van de stad naar Lyon trekken. Met het gezelschap van drie betrouwbare journalisten Lanssens, Vanhee en Vandeheede, volledig op kosten van hun gazette. Het stadsbestuur van Lyon had mij al uitgenodigd. Maar burgemeester Van Quickenborne trok achter mijn rug de zaak naar zich toe en, buiten mijn weten, is hij zelf met een half dozijn journalisten in zijn zog naar Lyon gereisd. Dat was een zogenaamde privéreis op kosten van de Kortrijkse VLD ter ondersteuning van zijn kiescampagne. De VLD betaalde ook de helft van de reiskosten van de journalisten. Een deal die werd gesmaakt. Ik vind dat niet kunnen, op zijn minst niet collegiaal. Vincent had mij kunnen meenemen als officiële delegatie van de stad Kortrijk, op kosten van de stad. Dat al die journalisten zich voor zijn kar hebben laten spannen begrijp ik niet. Of misschien wel, werden er faveurkes uitgedeeld ? Lanssens, Vanhee en Vandenheede zwijgen over het fijne van de zaak, en vullen inmiddels hun gazette met lovende artikels over de burgemeester en zijn fijne ideetjes. Ik durf het niet veronderstellen, maar roddels over gekonkel met de plaatselijke persjongens bedreigen het imago van onze burgemeester. Dat is niet goed voor de uitstraling van onze stad. Meer kan ik daar niet over zeggen.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.