N-VA bus

PERSBERICHT

Nationale campagnebus N-VA in Kortrijk op 2 JUNI om 15 uur

Datum: 30/05/2018

De N-VA organiseert tijdens de eerste twee weekends van juni een bustoer door Vlaanderen met enkele nationale kopstukken, waaronder Bart De Wever, Jan Jambon, Theo Francken en alle Vlaamse en federale excellenties. De opvallende gele campagnebus stopt ook in Kortrijk, op 2 juni. De komst van de bus en de timing sluit perfect aan bij de #fierfermfris-precampagne die N-VA Kortrijk momenteel in de stad en de deelgemeenten voert.

Op zaterdag 2 juni stopt de bus in de Leiestraat, rond 15 uur. Op de bus zitten Vlaams minister-president Geert Bourgeois, minister van Binnenlandse zaken Jan Jambon en staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken. Ze worden verwelkomd door lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Axel Ronse. Samen met de hele afdeling maken ze een wandeling door de winkelstraten en naar het Schouwburgplein en gaan ze in dialoog met de mensen. De bus vertrekt terug rond 16 uur.

“In 2012, toen we trouwens ook zo’n toer organiseerden, konden we ons lokaal stevig verankeren in tal van steden en gemeenten”, zegt partijvoorzitter Bart De Wever. “Als de enige echte gemeenschapspartij van Vlaanderen willen we die lokale verankering op 14 oktober sterk uitbreiden.” Want het lokale bestuursniveau is voor de N-VA cruciaal: “Een stads- of gemeentebestuur staat het dichtste bij de mensen. De straat, de wijk, het dorp, de stad: daar speelt het leven van de Vlaming zich grotendeels af.”

“Als je wil weten wat er onder de mensen leeft, dan moet je de straat op. Dat weten we in Kortrijk maar al te goed. We zijn fier dat de N-VA-bus ook in onze stad stopt. Het geeft onze campagne alweer wat extra kleur, letterlijk en figuurlijk”, aldus kandidaat-burgemeester Axel Ronse.

“Onze prachtige Groeningestad verdient frisse ideeën. Binnenkort maken we enkele van onze speerpunten bekend. Onze lijst is zo goed als rond. Verwacht weldra een rits nieuwe, verrassende kandidaten, een voor een op en top Kortrijkzanen die als N-VA-team uitdrukkelijk voor de partij kiezen en Kortrijk nòg beter willen maken”, stelt afdelingsvoorzitter Jorgen Deman.

Auteur: Steven Lecluyse Email: steven.lecluyse@n-va.be
Organisatie: Adres: Plaats: Telefoon: 0479 54 54 78
Bijlagen: http://www.drk.be/files/regio/20180530_N-VA-bus_in_Kortrijk_0.pdf

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.