Haram

Jarretelle de Courtrai !

Mijn dag is goed dat jij me vriend noemt. Zo heb ik toch minstens één vriend. Een vriend met veel vrienden dan nog.

‘k Had het moeten weten! Jij, een relatietje met oppertsjevin Hannelore Vanhoenacker ? De Hannelore-Turbo-partij is de vierde waar je keure van hebt.
En ze hebben jou aangezocht als tekstschrijver en bedenker van hun nieuwe naam. Jij die zo perfect de dingen aanvoelt en iets nieuws in de markt kan zetten.

Het is spannend wat je bedacht hebt. Dinsdag komen we het te weten. Na ‘Kortrijk Voorwaarts’ en ‘Turbo’, ‘Team burgemeester’, ‘Team St-Georges’ zal het moeilijk zijn om nog iets te vinden dat knalt. ‘Tsjeven en moslamieten’ spreekt niet echt aan. KMAA? ‘Katholiek, Moslim en Alle Andere’?

Je dreigt nu met een nieuwe partij ? Eénman, zonder vrouwen ? KNSP, een misogyne club ? Opstandige woordenkramerij ? Nog meer narrentheater in de stad ? Dat hebben we nog te kort in Qlown Town ! Je onstelpbare honger naar sensatie zorgt voor leven in de Kortrijkse brouwerij, dat is een pluspunt.

KNSP, wat je intussen achter de hand houdt voor jezelf. Af en straf werk. Straks zit jij als Einzelganger achteraan in de gemeenteraad, op de plaats van christenvrouw Waelkens nu. Of wie weet word je, vanop de wippe, wel schepen van schone manieren !
Ben benieuwd of je het durft…Als beminnelijke politieke gangster haal je moeiteloos een zeteltje, en dan ? Poëzie in het stadhuis. En we hebben al rederijker Matti Vandemaele, farizeeër Seynaeve, vlogger Byttebier, Atakwaan Mohamed en de psychedelische Sliman.

Het liefst weet ik niets of zo weinig mogelijk. Ik ben een clochard-de-luxe zonder vooruitzichten, zonder ambitie, zonder eigenschappen, maar geen marginaal. We mogen het monopolie wijsneuzigheid niet aan Lavaert laten. Franske met de lederen grijns, met wie ik ooit één keer gesproken heb. 1 keer. In de mate dat spreken met dat sujet mogelijk is want zijn knoflookasem doofde onze poging tot wederzijdse redelijkheid, sympathie en diepzinnigheid. Hij kent me dus niet. En ik leef een kluizenaarsbestaan in een vervallen steegje aan de rand van de stad. Kom dus nergens waar middleclassers de plak zwaaien. Al zeker niet waar Franske komt en ‘k laat me zowat over niets meer uit. Vanaf het eerste uur heeft hij me uitgespogen en blijft dat doen.
Leiepisser Franske beschouwt me als een copain van jou – waar haalt hij het? – en daardoor ben ik eeuwigdurend haram.
Het is een zwaar lot.

Quickie vind ik een gluiperd, ben ik daarin alleen ?

Rijk ben je al, nu nog oud worden.

Genegen,
Didier Nayaert

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Lezersbrieven. Bookmark de permalink.