Stoepkar

INGEZONDEN STUK

KORTRIJK VOORUIT stelt voor:

Nancy Stoepker-Courtens

“Ik ga volop voor Kortrijk Vooruit!”

Mijn naam is Nancy Stoepker-Courtens, woonachtig in Bellegem, getrouwd met Roelof, met wie ik samen een restaurant uitbaat. Moeder van vier kinderen en intussen voor de eerste keer oma.

Ik ben buddy van een Kortrijks gezin en intussen 2,5 jaar vrijwilliger in de nachtopvang voor daklozen.

Mijn motto is : “Stilstaan is achteruitgaan”. Daarom kies ik volop voor Kortrijk Vooruit omdat ik voel dat deze partij wel degelijk vooruit wil.

Ik heb twee punten die mij nauw aan het hart liggen. Ik wil mij ten eerste inzetten voor de deelgemeenten, want wij worden te vaak vergeten. Als ik Bellegem als voorbeeld mag nemen dan zie ik dat er dringend wat moet gebeuren op het vlak van groenonderhoud en het onderhoud van het kerkhof. Er moeten dringend meer vuilnisbakken geplaatst worden en er moeten ook camera’s komen. Camera’s die kunnen worden ingezet om onder ander het sluikstorten tegen te gaan. De snelheid in bepaalde straten dient aangepakt en niet te vergeten het verdwijnen van buurtwinkels verdient de nodige aandacht.

Mijn tweede punt is dat het dringend nodig is de kloof te dichten tussen autochtoon en allochtoon. De nieuwe Belgen zoals ze vaak worden genoemd hebben het niet gemakkelijk. Zeker de jeugd met allcohtone achtergrond heeft het moeilijk om zich in te passen. Ze zijn hier geboren maar krijgen om de haverklap te horen dat ze maar beter terug naar hun land moeten vertrekken. Werk vinden, huis huren, … ook dit is voor hen niet altijd evident.

Persoonlijk het ik het voorrecht nauw verbonden te zijn met de allochtone gemeenschap, waardoor ik heel goed begrijp wat er allemaal speelt.

Er is in groot Kortrijk nog heel veel werk aan de winkel en als ik de kans krijg ga ik er voluit voor. Ik ben er van overtuigd dat iedereen droomt van een veilig Kortrijk, waar we in harmonie kunnen samenleven. Waar kinderen samen opgroeien en hun jeugd beleven in de beste omstandigheden. Tenslotte zijn zij de toekomst.

Kortrijk Vooruit
100% Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kortrijk, Kooigem, Marke, Rollegem

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.