Le Bon, Stoepkar, Dhaene, Verniest, Pot et les autres…

LEZERSBRIEF

Jarretelle !

Luc Le Bon bij de sossen ! Het wordt nog helemaal kluchtig.

Ha, je hebt er al een stukje over geschreven, zie ik nu…
Ik verwachtte Le Bon eerder bij de Vlaamsche Belangers. Ik liet me vertellen dat hun stamkroeg afspanning de Posthoorn is !

By the way :  zeven (7) kroegbazen op de burgemeesterslijst, Byttebierke niet meegerekend en dat is nu toch ook een cafébaas. Twee (2) bij de sossen.
Stoepkar en Coopmanneke op Voorwaarts… Dirk Pot met zijn kookpotten…
En bij de tsjeven professionele drinkebroer den Baron Bethune, die alle kroegen op één nacht doet. Nieuw-tsjeef Benjamin Turbo Vandorpe speelt cafébaas na zijn uren bij Lafosse, dat weten er niet veel. In Wevelgem.

Die zwarte kassa moet wel terugkeren in Qlown Town. En ik lag nog altijd in een kramp van muzelman Jamal, de excuus-moslamiet die door Statler & Waldorf uit Kortrijk Voorwaarts werd gebonjourd.

Wat komt er nog ? Franske Lavaert bij pvda ? Zijn stamkroeg zou de 1917 zijn, en volgens de laatste berichten kloppen de geruchten.
Ook Stefaan en Vetje van De Wolken, het sympathiekste cafébazinnenkoppel van Qlown Town, worden overstelpt met aanzoeken voor allerlei lijsten, zelfs huwelijkslijsten. En Kurt van de Zwarte Kat twijfelt nog tussen de vermeende burgemeester en de échte.

Volgens Peter Lanssens komt er nog een eenmanslijst : de KNSP !
Voorlopig weet niemand wie of wat daarachter steekt of waarvoor de mysterieuze afkorting staat.

Ik kijk ook uit naar Jan Dhaene in zijn rood-groene Schotse kilt en zonder onderbroek bij de Vlaemsche Nazionalisten van de N-VA. Dhaene is een lijst op zichzelf.

Er kan niet genoeg leute zijn in de Kortrijkse politieke diergaarde.

De werkelijkheid overtreft de verbeelding, grappiger dan Jarretelle.

Geef er een lap op ! Doe je best !

Bonaventuur de Courtrai

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Lezersbrieven. Bookmark de permalink.