Maarten (en Isa)

Open brief aan de Kortrijkse gemeenteraadsleden Isa Verschaete en Maarten Seynaeve. Beiden stapten deze legislatuur over van Vlaams Belang naar N-VA. Zij zorgen ervoor dat Open VLD, SP.A en N-VA een nipte meerderheid hebben in de gemeenteraad: 21 zetels tegenover 20 zetels…

 OPEN BRIEF

Kortrijk, 15 mei 2018

Betreft: Open brief aan Maarten Seynaeve en Isa Verschaete

Beste Isa,

Beste Maarten,

Ik beken: bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen heb ik voor u gestemd. Naast een reeks andere politieke thema’s, zette u zich tijdens de vorige legislatuur namens Vlaams Belang in voor het behoud van de Vlaamse identiteit van onze Guldensporenstad. Vandaag bent u overgestapt naar N-VA Kortrijk en wordt mijn Vlaams Belang-stem en deze van vele andere Kortrijkzanen uiteindelijk gebruikt om de wankele stadscoalitie van N-VA, Open VLD en SP.A nog net aan de noodzakelijke meerderheid te helpen.

Laat ons eerlijk zijn, Stefaan De Clerck of Vincent Van Quickenborne, er is slechts één politieke zekerheid in Kortrijk: de sluipende islamisering wordt, met volle medewerking van het stadsbestuur, voortgezet. Het trieste hoogtepunt in deze evolutie zijn vandaag de plannen voor de uitbouw van de grootste moskee van Vlaanderen in het complex waar nu supermarkt BioPlanet gevestigd is, in het hart van onze stad.

Hoe dan ook, Vlaams Belang Kortrijk, zal zich – met of zonder u – blijven verzetten tegen deze nieuwe moskee en vindt het onaanvaardbaar dat het stadsbestuur deze moskee blijft steunen. Wie haalt het in zijn hoofd om de grootste moskee van Vlaanderen midden in een woonwijk te plaatsen? Omwonenden wisten bij de aankondiging van niets; zij die terechte kritiek hebben worden door de stad uit vergaderingen gezet. Ondertussen sloot al een slager, kapper en café. Vele huizen staan te koop. De leefbaarheid en sociale cohesie van de buurt gaan achteruit. De politieke elite in het stadhuis laat de gewone Kortrijkzaan in de steek.

Waar de bijna 5 miljoen euro voor deze megamoskee vandaan komt, weet bijna niemand. Wat we wél met zekerheid weten, is dat radicale moslims al verschillende keren hier in Kortrijk geld kwamen ronselen voor deze moskee. Kwatongen beweren dat minstens een gedeelte van het geld uit het extremistische Saoedi-Arabië en Marokko komt. Elke politieke medewerking hieraan is totaal onverdedigbaar.

Daarom mijn open, maar doelgerichte, oproep: voeg de daad bij het woord! Breng uw politieke overtuiging opnieuw in overeenstemming met uw politieke actie. Breek deze stadscoalitie. Laat de slippendragers van de Kortrijkse moslimgemeenschap zélf de verpletterende verantwoordelijkheid dragen van deze nefaste evolutie. Vincent Van Quickenborne mag dan wel burgemeester zijn, u beiden hebt de sleutels van onze stad in handen. Uw twee zetels in de gemeenteraad zijn de laatste die deze zwalpende stadscoalitie van N-VA, Open VLD en SP.A nog overeind houden. En laat er geen twijfel over bestaan, wij rekenen de hopeloos verdeelde N-VA van Kortrijk ook tot de groep politici die politieke waarden, normen en ideologie over boord gooien. N-VA draagt met bevoegd schepen Detavernier een verpletterende verantwoordelijkheid in het aantasten van het Vlaams karakter van onze stad.

Vandaag, meer dan ooit in de geschiedenis van dit land, is de dag aangebroken om het tijte keren. Ik geloof oprecht dat in Kortrijk een cruciale trendbreuk kan gerealiseerd worden door het stoppen van de grootste moskee van Vlaanderen. In 2009 was u nog de drijvende kracht achter de protestmars van Vlaams Belang Kortrijk tegen de moskee aan de Stasegemsestraat. Wij, en een stille meerderheid van de Kortrijkzanen, rekenen dan ook op de moed van uw overtuiging!

Rest mij nog te besluiten met de dissidente woorden van Wies Moens, die u beslist bekend in de oren klinken:

“Liever wolf in het bos, dan vette hond de keten om de hals!”

Met stevige Vlaamse groet en hoogachting,

Wouter Vermeersch

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.