Toujgani

PERSBERICHT

zaterdag 5 mei 2018

TOUJGANI RONSELDE VOOR MEGAMOSKEE

De omstreden imam Mohamed Toujgani van de dubieuze Molenbeekse Al Khalil-moskee kwam naar Kortrijk om geld te ronselen voor de megamoskee. Eerder berichtte Vlaams Belang al dat de salafist Bilal Salam in Kortrijk actief was voor de moskee. Vlaams Belang Kortrijk verspreidde zaterdagochtend een video van Toujgani in Kortrijk via sociale media.

Zie: www.facebook.com/vlaamsbelangkortrijk/videos/1918709041754189

Opvallend is ook dat Mohamed Ahouna (Open VLD) zich op de geldinzameling maar wat graag met de controversiële Toujgani liet fotograferen (zie bijlage persbericht).

Vlaams Belang roept op om de financiële stromen van de VZW achter de megamoskee eindelijk te onderzoeken en stelt zich openlijk de vraag of de stadscoalitie van N-VA, Open VLD en SP.A, en in het bijzonder de bevoegde N-VA-schepen Detavernier, zich willen blijven inlaten met dergelijke figuren. Blijkbaar kan de radicale islam in Kortrijk ongestoord zijn gang gaan en wordt deze zelfs openlijk gesteund door vertegenwoordigers van de stadscoalitie.

Mohamed Toujgani (bron: Knack)

Mohamed Toujgani is imam van de Al Khalil-moskee, in de Delaunoystraat in Molenbeek. Na meer dan veertig jaar verblijf in ons land spreekt hij nog geen woord Frans, Nederlands of Engels. Hij is dus eentalig Arabisch en enige vorm van integratie is hem vreemd. Zelfs de Moslimexecutieve leeft op gespannen voet met Toujgani, die hem verwijt dat hij te conservatief, te eigengereid en te gesloten is.

Haatpreken

Volgens Felice Dassetto, socioloog en professor emeritus van de Université Catholique de Louvain (UCL), is Toujgani gekend voor zijn ultra-conservatieve preken over de islam. Enkele (op zijn zachtst gezegd) controversiële preken vertaald uit het Arabisch naar het Frans:

  1. Toujgani recupereert conflicten in het Midden-Oosten om haat tegen het Westen aan te wakkeren. Kijk hier vanaf 21:15 minuten: http://www.dailymotion.com/video/xhz1u
  2. Toujgani bidt publiek voor de uitroeiing van de Joden om Palestina te bevrijden. Kijk hier vanaf minuut 26:00 minuten: https://youtu.be/Y4jc3-54a9k

Al Khalil-moskee (bron: Knack / Le Soir / De Standaard)

De Al Khalil-moskee is een moskee met een dubieuze reputatie: ABDELKADER BELLIRAJ was hier kind aan huis, de huisvader-terrorist uit Evergem die levenslang kreeg voor zes politieke moorden in Brussel, eind jaren tachtig. Het is ook op deze plaats waar CHAKIB AKROUH kwam bidden. Akrouh was één van de terroristen van de aanslagen van Parijs die zijn bommengordel liet ontploffen op 18 november 2015 in Seine-Saint-Denis na een inval door de politie. Maar het is ook deze moskee waar de salafistische prediker ILIA AZAOUAJ werd gevormd. Hij trok naar Syrië en ‘voorspelde’ er de aanslagen in Brussel. Tot slot bekeerde MARINE P. er zich tot de islam. Ze trok in augustus 2013 naar Syrië met haar vijfjarige dochter. Ze werd op 25 november 2015 bij verstek veroordeeld in Brussel.

Bilal Salam

Vlaams Belang Kortrijk bracht eerder al een video aan het licht waarin te zien is hoe de radicale moslim Bilal Salam in Kortrijk geld staat te schooien voor de nieuwe moskee. Bilal Salam is de zoon van haatprediker Ahmad Salam, die in Humo werd omschreven als “de man die Fouad Belkacem leerde haten”. Belkacem zelf werd veroordeeld als oprichter en leider van de terroristische organisatie Sharia4Belgium.

Zie: www.facebook.com/vlaamsbelangkortrijk/videos/1484312951610147

De beelden werden geschoten in april 2016, slechts twee weken na de bloedige aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Dit zijn dus de figuren waarmee het moskeebestuur samenwerkt en onrechtstreeks ook de Kortrijkse stadscoalitie van N-VA, Open VLD en SP.A.

Auteur: Wouter Vermeersch
woutervermeerschvb@gmail.com
Vlaams Belang Kortrijk
Telefoon: 0485/66.07.80

Bijlagen: http://www.drk.be/files/regio/Mohamed_Ahouna_Mohamed_Toujgani.jpg
http://www.drk.b/files/regio/Politieke_verantwoordelijken_moskee_Kortrijk.png
h
ttp://www.drk.be/files/regio/Mohamed_Toujgani_Moskee_Attakwa_Kortrijk.jpg

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.