Johan, de slechterik

(foto JVGK)

Sossen gaan met Philippe De Coene vol voor de sjerp !

Philippe De Coene doet op 14 oktober een gooi naar het Kortrijks burgemeesterschap. Hij gaat ook resoluut voor ‘Een Kortrijk voor de mensen en door de mensen’. “We gaan voor een grensverleggend, maar ook betaalbaar en haalbaar programma, weg van het keiharde neoliberalisme en de geldwegsmijterij van burgemeester Quickie. We moeten ook stoppen met de Kortrijkzanen tot vier generaties ver met schulden te overladen.” stelt hij.

Net als in 2006 en 2012 is Philippe De Coene (57) de kopman voor de sossen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

De Coene : “Ik word lijsttrekker op eigen voorstel, wie anders is daarvoor bij ons bekwaam ? Lemaitre mag nog meedoen voor een ereplaats, niet meer voor een schepenpostje, als hij zijn verkrampt extreemlinks sektarisme aflegt. De man heeft zijn verdiensten, maar in Kortrijk moeten we pragmatischer opereren willen we aan de macht blijven. Met de onverdraagzame, betweterige en bokkige Lemaitre is geen zee te bezeilen, kunnen we geen sukses meer halen. Ik ga als lijsttrekker resoluut voor het burgemeesterschap, ik ruik mijn kans. Wat mijn hondstrouwe discipelen betreft, schepen Axel Weydts is van goudwaarde, extreem populair bij de vrouwen, in de Crisco en op de Kortrijkse gay scène en hij komt alle dagen in de plaatselijke gazetten. Hoe hij het doet weet ik niet, waarschijnlijk heeft zijn anders geaarde beminnelijkheid de plaatselijke persjongens in die mate gecharmeerd dat ze beseffen zonder Axel veel lezers en kijkers te verliezen. Faut le faire. Azijnpissers noemen Axel een spelmaker, grotesker dan Leopold Dekeyser, maar je zal zien, binnenkort is het lachen gedaan met het zogenaamd boeferke Weydts. Hij wordt een steunpilaar voor onze partij in Kortrijk,. een zak stemmen zal hij binnenrijven. In Heule hebben we de dociele middenmoter Bert Herrewyn, een groenrode volksjongen, heel het dorp ligt aan zijn voeten. Bert is de man zonder vijanden, de tsjeven en liberalen hebben niemand om tegen hem te zetten. Bert is een doenbare sos, een goudhaantje, al mag hij niet overdrijven met zijn groene collectivistische ideetjes. Het was de bedoeling om mijn coming-out voor het burgemeesterschap nog binnenskamers te houden, maar we vonden het uiteindelijk opportuun om het nieuws toch bekend te maken want ik wil de lepe Quickie voor zijn. Om burgervader van Kortrijk te kunnen worden, ben ik me ervan bewust dat de sossen sterk vooruit zullen moeten gaan, minstens twaalf zetels halen, een verdubbeling. Dat zit erin, ik voel het elke ochtend aan mijn water. Alhoewel ik besef, in de dorpspolitiek kan het bij onderhandelingen alle kanten uit. Ik weet dat de tsjeven mij de sjerp willen aanbieden mocht de wiskunde kloppen. Ze hebben er àlles voor over om Quickie dezelfde loer te draaien als hij zelf in 2012 met De Clerck draaide. Poets wederom poets. Daar kan ik van profiteren om de sjerp te pakken. Opdat Quickie niet zou verschieten van mijn op til zijnde politiek huwelijksbedrog heb ik hem een paar weken geleden tijdens een discreet onderhoud bij mij op de koffie van mijn plannen op de hoogte gebracht. Quickie is grootmoedig en doortrapt genoeg om in te zien dat dorpspolitiek alle kanten uit kan. De schavuit speelde zelf poker en zette De Clerck voor aap in 2012.”

De OCMW-voorzitter stelt dat sossen de Kortrijkse kiezer met een sterk programma moeten overtuigen. ‘Een Kortrijk voor de mensen en door de mensen’ is de slogan.

De Coene : “We gaan voor een toekomstgerichte en vernieuwende stad waarin iedereen tot ontplooiing kan komen en waarin we zorgdragen voor kansarmen, clochards, daklozen, illegalen, muzelmannen, asielzoekers en andere armoedzaaiers uit alle uithoeken van de planeet. Laat ze maar toestromen. Mijn grootste realisatie is mijn volksrestaurant Vork. Voor burgemeester Quickie pijnlijk om te slikken, het zal hem veel stemmen kosten. Voor ons is het tegendeel waar. Dankzij de Vork word ik stemmenkampioen en burgemeester. Wat de lijstvorming betreft, kan ik vier onafhankelijke nieuwkomers voorstellen, Hayaat Achrifi, Machteld Cambier, Johan Verniest en Jan Desmet. Hayaat Achrifi is de meest onbekende: ze is een 24-jarige studente sociaal werk en een gekopvodde moslima pur et dur. Ik zet haar in om de nieuwe klederdracht voor de moderne Kortrijkse vrouw te promoten. Met de wens dat alle vrouwen in onze stad zich emanciperen en haar voorbeeld volgen en niet meer halfnaakt door onze straten dweilen. Kortrijk is geen bordeel, hé.”

Kroegbaas Johan Verniest (51) baat de beruchte uitzuipkroeg Saint-Georges in de Voorstraat uit.
Johan : “Ik sta bekend als de allerslechtste mens van Qlown Town, na Frans Lavaert en Mike Tattoo. In mijn zuipkroeg komen alleen liefhebbers die door kunnen drinken en af en toe afrekenen met de zeven camera’s van Quickie, die dag en nacht op mij en mijn etablissement gericht staan. Een vorte skande. Als kleine kroegbaas kreeg ik de vorige jaren alleen steun bij de sossen, alhoewel noch Philippe, noch Axel, noch Herrewyn, noch een andere sos van niveau bij mij ooit over de vloer kwam, laat staan aan de toog hingen en mij een 1900 offreerden. Ik denk, het was niet niet uit principe, maar uit vrekkigheid. In elk geval, ik voel mij een interessante Kortrijkzaan, dus wou ik per se een keer op een kieslijst gaan staan, gelijk dewelke. Ik begon met Quickie op te bellen, maar die snauwde mij af met de kreet dat hij geen cafébazen meer nodig had sinds de pijnlijke afgang met Hans Masselis die alle cafégangers naar de tsjeven joeg. Bij de fascisten van die Vermeersch wou ik niet, ik wil het proper houden, en bij de Vooruiters Statler en Waldorf moest ik eerst de Vlaamsche Leeuw van buiten leren. Axel Ronse wou mij aan de onwillige Birgit Dewulf koppelen. Bij De Coene moest ik niet lang aandringen. Philippe vond mij een meerwaarde voor op zijn proletariërslijst, waar tot dan toe alleen maar voetbalhooligans, drugverslaafden, dronkaards, duivenmelkers, leefloners, doppers, abvv-ers en ander schorremorrie op stonden. Ik sta op nummer zevenendertig. Al mijn klanten stemmen voor mij. Misschien word ik schepen van cultuur, beloofde De Coene, als het een beetje meevalt. Kortrijk buist !”

14 oktober wenkt !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.