VORK

Op 13 april opende volksrestaurant VORK

Kostprijs : 7.65 miljoen.

Het restaurant is in de eerste plaats bedoeld voor de 2 euro eters (de kansarmen), maar in de praktijk zijn er van die soort geen te bespeuren. Het restaurant blijkt na één week een trekpleister te worden voor de betere 14 euro eters die op die manier de Kortrijkse horeca een pad in de korf zetten. Kansarmen die naam waardig voelen zich niet op hun gemak tussen de begoede Kortrijkzanen met hun maniertjes en de rijke toeristen die zich uitgebreid tegoed doen aan de eet-en drinkgeneugten van de chique en duur ogende Vork. De 250 echte kansarmen, de clochards, de daklozen en de illegalen zitten tussen hun lotgenoten in Poverello voor 1 euro.

Schepen Philippe De Coene blaast hoog van de toren : “Ik ben fier als een pauw met mijn nieuwste realisatie. Na Cowboy Henk van 500.000, de design duiventil van 100.000, de Libel van 300.000, de Scala voor mijn sociaal bewogen vriend Geert Six van 2,5 miljoen, is de Vork van in totaal 14 miljoen euroots de allergrootste verwezenlijking uit mijn politieke carrière. Wie kan daar tegen zijn, behalve de loosers van Kortrijk Voorwaarts en Vlaamsch Belang en de tsjeven van De Clerck ? En die Wouter Vermeersch met zijn leugens en gezeik over wat hij zou doen met acht miljoen. Ja wat ? Een AVV-VVK kruis op het stadhuis zetten ? Ben ik een weldoener of ben ik het niet ? En let wel, in tegenstelling tot Stefaan De Clerck, die zich in 2005 als weldoener op de kaart wou zetten en op de Mipim beurs in Cannes een samenzwerende deal sloot met de commerciële woestelingen van Foruminvest met de hulp van gulphostessen en enveloppen onder tafel, ben ik maagdelijk rein als het over veredelde of niet veredelde corruptie gaat. Vandaar het hysterisch gehuil van De Clerck en de Kortrijkse tsjeven over de weldaden van mijn bewind. Ik kan mij mateloos ergeren aan hun gekwijl terwijl ze zelf de corruptie tot kunst hebben verheven. Ik word kotsmisselijk als ik denk aan de vossenstreken van de katholieke kutlul De Clerck toen ik langs de kant werd geschoven voor de liberalen. Ze komen nu af met de kalotentent van Poverello, een derdewereldrefter zonder verwarming en hele dagen varkenskoteletten met appelmoes en kranewater. Mijn muzelmaanse broeders en zusters kunnen niet binnen in dat onverdraagzaam kalotenkot. Mijn armoedzaaiers willen iets meer en dat geef ik hen, zonder zwijnenvlees, mijn moslimvrienden hebben recht om hun middeleeuwse zeden en gebruiken in ere te houden. Op vrijdag is het middageten pas vanaf 2 uur en er is een gebedsruimte op de eerste étage met oude tapijten van Gheysens. Ik denk niet dat er in Kortrijk nog één muzelman rondloopt die niet op mij gaat stemmen. Met het burgemeesterschap in het verschiet ben ik een gelukkig mens.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor. Bookmark de permalink.