Shary

Lijsttrekker en kandidaat burgemeester Axel Ronse, Vlaams-Nazionalist, heeft geholpen bij bakkerij Santy in Marke. Hij vroeg daarmee aandacht voor het tekort aan personeel in de sector, maar vooral aandacht voor de start van zijn kiescampagne. Axel wil burgemeester van Qlown Town worden. Zaterdag laatstleden liep Axel zelfs rond, in de gepaste outfit, op het mini-hardrock festival van tattoo Louis op de Grote Kring. Hij deelde folders met een berkenkruis uit, “om te lachen en om mee te zijn met de hardrock fanaten”, zei Axel.

”Versoepel de regeling voor jobstudenten”, suggereerde Leen Decruynaere (38) van Santy. “Laat jobstudenten 400 uur per jaar vrij werken in plaats van het huidige systeem met 50 volle dagen toe te passen. Vaak hebben we iemand maar enkele uren nodig tijdens piekmomenten. Een ander probleem is dat stagiairs van de bakkersopleiding pas als ze 18 jaar zijn vroeger mogen werken dan 6 uur ’s morgens.” Leen staat als nieuwkomer op de kieslijst van de tsjeven.

Aan extreemlinkse inktkoelie Peter Janssens gunde Ronse over het bakkerijgebeuren en over zijn kiescampagne een paar zinnen : “Ik nodig alle Bakkers van Vlaanderen binnenkort uit naar de Vlaamse commissie Werk en Economie, die ik leid. De nieuwe regeling voor jobstudenten zit er aan te komen. Dat de stagiairs ’s nachts niet mogen werken, is godgeklaagd. Een skandaal! Het moet mogelijk zijn om werklozen tijdelijk in te zetten op piekmomenten. Over mijn kiescampagne kan ik nog onthullen dat we een grote vis hebben binnengedaan voor op onze lijst. Een vrouw dan nog, en welk ene !”

Als een obus sloeg het nieuws in !

Op vraag van Lanssens onthulde Ronse de naam van de nieuwe topkandidaat voor zijn kieslijst. Het is niemand minder dan Shary Vancauwenberghe, na Nathalie van LUNA, de beroemdste madame van Qlown Town. Shary is mateloos populair, gekend als slecht geld zeggen haar vrienden, en ze ligt goed in de markt bij de mannen, ten prooi aan de démon de midi, die weerloos aan haar voeten liggen. Geen kattin om zonder handschoenen aan te pakken, eiste en verkreeg Shary een verkiesbare plaats met uitzicht op een schepenpostje ter vervanging van schepen An Vandersteene, die altijd moe is.

Shary : “ik stort me inderdaad halsoverkop in de Kortrijkse politiek. De eerste ontmoeting aan de linker tooghoek van Bar des Amis met de springlevende knaap en politieke gigolo Axel Ronse was een blikseminslag. Tu m’offres un verre, chéri, fluisterde ik achteloos in zijn oor. Ik was al goed in de wind en waagde mijn kans. Lullen, frunniken, slowen, blowen, grabbelen, tasten en hijsen kwam er niet bij te pas. Met zijn onweerstaanbare blik, zijn jongensachtige allure, zijn Colgate smile en zijn ontwapenende openingszin lokte de charmante woesteling mij als een hulpeloos veulen in zijn stal. Ik ben voor Axel en alleen voor Axel gevallen en gaf de beteuterde Steven Lecluyse het nakijken. Pas dagen later vernam ik dat het voor de Vlaamse Nazionalisten was dat ik viel. Soit, ik ga ervoor. Ik ga doorbijten. Schepen van cultuur worden, daar droom ik al van sinds mijn eerste maandstonden van.”

Dat is Qlown Town !
14 oktober wenkt.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.