VORK

Nieuws uit de Kortrijkse spektakelmaatschappij.

Gisterenavond opende VORK voor de Kortrijkse plebejers.

De Kortrijkse stoet van plebejers overrompelde de zaal en het terras van het volksrestaurant, het dure luxe speeltje (2,2 miljoen) van schepen De Coene.
Burgemeester Van Quickenborne begroette, dik tegen zijn zin, aan de ingang de proletarische ‘feeststoet’ en verdween na een kwartier met de noorderzon.

De zedenpreek van groenlinkse Gutmensch Wim Opbrouck werd overstemt door het lawaai van de beschonken volksmassa. Daarna werd gratis gehesen tot middernacht.

Behalve alle sossen was het N-VA heir goed vertegenwoordigd. Shary is de nieuwe ster aan het Kortrijks Vlaams-Nationalistisch firmament. Verder Stefaan De Clerck en een handvol andere tsjeven. Niemand van Groen, niemand van Vlaams Belang en niemand van Kortrijk Voorwaarts. Het meest opvallende : geen liberalen te bespeuren, behalve de onvermijdelijke Wout Maddens, maar dat is geen liberaal en Wout moet per se elke avond het huis uit van zijn vrouw. Thuis is de schepen ongenietbaar, zeggen ingewijden. De schepen werd een zwerfkater omdat het moet.

Maar natuurlijk. De opening voor de Kortrijkse notabelen, hoogwaardigheidsbekleders, gestelde lichamen, intimi en tutti quanti vond naar aloude Kortrijkse gewoonte op uitnodiging plaats op donderdagavond. Daar moesten de armoedzaaiers en plebejers en ‘het volk’ niet in de weg komen lopen. Daar waren de betere liberalen wèl van de partij. Arne Vandendriessche, toekomstig schepenen Wouter Allijns en Tiene Castelein, Maarten Vander Stichele, Koen Byttebier, Hilde Verduyn, Sander Maenhoudt e.a. Burgemeester Van Quickenborne bleef er langer dan één kwartier en bezong de weldaden van het Volksrestaurant, alwaar hij als eerste beloofd heeft met vrouwtje Anouk op maandag kèrremelkstampers te gaan proeven, gezeten te midden van een half dozijn uitgekozen 2-euro eters. Met de persjongens in zijn zog. En daarna nooit meer.

De Vork is een schot in de roos voor De Coene en zijn acolieten. Misschien levert het hem het burgemeesterschap van Kortrijk op. Marc Lemaitre deelde in de euforie en ook het schoonste koppel van de stad mijnheer en mevrouw Axel Weydts.

“Wij gaan met Kortrijk samen naar de toekomst”, probeerde Quickie nog, maar zijn aanhang is aan het twijfelen geslagen.

Het begint de burgemeester nu al dun door de broek te lopen.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Satire. Bookmark de permalink.