Quickie en Kalle

Laatste oproep !

Op de koffie met burgemeester Donald Van Quickenborne.

Zondag 22 april van 15 tot 18 uur. Kortrijk Xpo Hal 5

Gratis koffie met boterkoeken (met en zonder rozijnen) en Kalletaart, gratis geschonken door 20 Kortrijkse bakkers, behalve de Kalletaart dewelke de pasteibakkers tegen de scherpste prijzen hebben aangeleverd.

Opgelet ! Opgelet ! Slechts 600 deelnemers worden toegelaten, er is een grens aan de vrijgevigheid van de burgemeester want de Kalletaarten moet hij uit eigen portemonnee betalen. Weliswaar tegen de allerscherpste prijzen.

Het wordt een boeiende namiddag vol leute en zwans en samenzang en met interessante weetjes en nieuwsjes over het verplicht designterrasmeubilair aan de verlaagde Leieboorden, over de kostprijs van het Vork restaurant van schepen De Coene, over Dirk Pot, Lieven Lybeer en Kortrijk Voorwaarts en andere Kortrijkse roddels. Om af te sluiten geeft de burgemeester een korte verkiezingsspeech en heft hij een tip van de sluier op over zijn nakende aankondiging betreffende zijn gooi naar een tweede mandaat als burgemeester van Kortrijk. Het lachen bij zijn tegenstrevers zal hen vlug vergaan.

De gezins- en ouden van dagen namiddag ziet er verder uit als volgt :

-Vlaamse schlagers, smartlappen en meezingers van Eddy Wally, Bob Benny, Salim Seghers, Cathy Van d’Huynslager, de Zangeres zonder Naam, Anneke Soetaert, Johny Jordaan, Laura Omloop, Sjarel Jansen, La Esterella, de Heikrekels, Vader Abraham en vele anderen.
-Jodelen met schepen Rudolf Scherpereel in Lederhose, op muziek van Bobbejaan Schoepen.
-Verrassingsoptreden van politieke vagebond Lieven Lybeer. Lieven krijgt de voorlaatste plaats op de lijst van de burgemeester.
-Skamateur Marcelino doet een verdwijntruuk.
-Politieke conceptualist en warhoofd Kortrijkwatcher Frans Lavaert geeft een humoristische conférence over het reilen en zeilen in de Kortrijkse politiek ten tijde van Jules Coussens en Jozef Lambrecht. Frans, die tegen de middelmaat is en van het kroegslempen een politiek-esthetische stroming maakte, eindigt met de historische oproep ‘pleeg de revolutie of pleeg zelfmoord’.
– Schepen Arne Vandendriessche schaft de gemeenteraad af en duwt schepen Wout Maddens naar de rol van achterbankzitter.
-De namiddag wordt feestelijk afgesloten met de meezinger : ‘Dans met mij tot morgenvroeg’ van Arne Jansen.

Asap inschrijven bij de meid voor alle werk Angélique Dekeyrel, betaald door de stad.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.