Boterkoeken

Beste Kortrijkse Patissier,

“OP DE KOFFIE MET BOTERKOEKEN MET DE BURGEMEESTER”

Zondag 22 april 2018 – 15 uur. Kortrijk Xpo.

Zo heet het nieuwe evenement dat ik in eigen naam op zondag 22 april organiseer in Kortrijk Expo.

Het event richt zich op de Kortrijkse ouden van dagen met hun kleinkinderen en achterkleinkinderen : een leuke namiddag met manillen, volksdans, oude volksspelen en kinderanimatie in een uitgelaten sfeer.

Alle aanwezigen krijgen gratis koffie en boterkoeken met en zonder rozijnen. Precies daarom richt ik mij tot u : het zou fijn zijn om de boterkoeken (met en zonder rozijnen) te kunnen aanbieden van patissiers uit Kortrijk en deeldorpen. De vraag is niet om dit helemaal voor niks te doen, maar het scheelt niet veel. Ik reken erop dat de Kortrijkse patissiers hun gul hart zullen openen en de boterkoeken met en zonder rozijnen gratis zullen willen aanbieden. Ik kan niet versteken dat ik aanvankelijk van plan was de boterkoeken met en zonder rozijnen uit eigen zak te betalen, namelijk uit mijn gecumuleerde wedden, maar Anouk, mijn vrouw, stak er een ferme stok voor. Zij wees mij op mijn verpletterende financiële gezinsverantwoordelijkheid, het leven is kostelijk, zei ze (vooral nu we een tweede kindje gaan indoen), en op onze bouwplannen voor onze dure boerderette aan de rive gauche van de Leie. ‘Wie gaat dat allemaal blijven afbetalen, ik alleszins niet en uw politieke toekomst hangt aan een zijden draadje’, siste mijn vrouwtje. Mijn euro viel. Derhalve doe ik een beroep op uw vrijgevigheid, het zal u niet spijten.
By the way : ik haalde mijn inspiratie bij een verkiezingsstunt van de cvp uit 1964, hetgeen weliswaar op een sisser uitliep. In mijn geval heb ik de nieuwe politieke cultuur aan mijn kant. ’t En zal dus.

Ik voeg er nog aan toe dat de Kortrijkse Kalletaarten eveneens welkom zijn, in dit geval niet volledig gratis, maar ‘tegen de scherpste prijs’ zou Donald Muylle zeggen.

De boterkoeken met en zonder rozijnen en de Kalletaarten worden op een groot buffet uitgestald en bij uw koeken en Kalle staat uw naam en toenaam. Het is een originele manier voor de Kortrijkzanen om uw boterkoeken met en zonder rozijnen beter te leren kennen. U kiest zelf hoeveel kilo u gratis wenst aan te bieden : 5, 10, 20, 30 … kilo.

Indien u genereus bent en gratis meedoet zal mijn dank groot zijn, wat zich zal vertalen in niet onaanzienlijke gunsten wanneer ik voor de 2de keer burgemeester van Kortrijk word, dankzij uw milde steun. En dat word ik zeker !

Zoals mijn aanbidders vertellen, ik ben een onuitputtelijke bron van verbazing, weldadigheid en bewondering voor de Kortrijkzaan van elke dag.

Interesse ? Neem dan voor 6 april contact op met mijn willige personal assistant Angélique Dekeyrel. angelique.dekeyrel@gmail.com. Tel 0470.80.02.96. Angélique is mijn steun en toeverlaat in de moeilijke en minder moeilijke momenten van mijn job. Ze verneemt graag hoeveel kilo’s boterkoeken met en zonder rozijnen voor het goede doel u wenst te schenken. Zij zal u de praktische details bezorgen omtrent de levering.

Alvast bedankt voor uw medewerking aan mijn kiescampagne die bij deze op gang geschoten wordt. En dat is geen één aprilgrap !

Uw toegenegen Vincent,

Vincent Van Quickenborne
Burgemeester van Kortrijk

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.