Kakhuis

Waarde Jarretelle !

Oh neen, ik was niet bij de Groote Opening van de Verlaagde-Leie-Boorden !
Ik wacht op de eerste sukkel die bedoeld of onbedoeld de Oude Leie in wandelt. Ik hoop dat het Kortrijkwatcher niet is die van bij Steffie en Vetje, entre parenthèses het sympathiekste cafébazinnenkoppel van Qlown Town, uit ‘In De Wolken’ komt, maar een stomdronken kroegslemper die van bij Laurence uit ‘t Fonteintje’ komt.

Ik hoorde altijd dat je daar in de Leie in verraderlijke modder terecht komt, waar je niet meer uitgeraakt, die je naar beneden trekt, of je nu kunt zwemmen of niet (zoals jij). Je hoeft dus geen zwemlessen meer te volgen; het zal niet helpen.

Intussen gelooft heel Qlown Town dat jij een discipel van het komisch rancunelijdersduo Statler & Waldorf van rariteitenkabinet Kortrijk Voorwaarts bent. Wie mij daarover interpelleert maak ik wijs dat ik jou daarvoor veel te intelligent acht en dat ik je, als geboren en gespogen LDD-er, in de kast bij ex-LDD-er Wouter Vermeersch steek. Waar anders ? Tenzij je zelf opkomt, met een eenmanslijst. Ik heb al een ideetje : de KNSP !
By the way, ik weet nog een vrouw voor op je lijst.

Ik hoorde vandaag nog uit betere Kortrijkse Unizo-kringen, onverdachte bronnen Leopold Dekeyser en Axel Ronse, dat Dirk Pot, alias Dupont, de grootste garantie op een electorale ramp is die ze zich konden verzekeren. Wie gaat nu op die monomaan stemmen, tenzij gelijkgezinde monomanen. Een grotere politieke onbenul loopt in Qlown Town niet rond, fluisteren ze in mijn oren. Maar ze fluisteren zoveel, de Kortrijkse roddelhoeren. In elk geval gaan er geruchten, ik verwijs daarbij naar het bekende verhaal hoe Pot voorzitter van Unizo is geworden en hoe hij dat finaal werd omdat er niemand anders kandidaat was…niemand. Na druktemaker Leopold Dekeyser en deserteur Axel Ronse is Unizo Kortrijk een zinkend schip, zeggen ze. Maar ze zeggen zoveel. Hoe laag is men gezakt dat ze nu zelfs een ordinair lochtingwijf aan het roer hebben gezet?

Die tsjeven-lijst: wat een misère, zeg, wat een kakhuis ! Eén periode in de oppositie en ze hebben niemand meer…Nobele onbekenden, prullerige middenmoters, randfiguren, huis-tuin-en keukenwijven en de Turbo lilliputters Ben Vandorpe en Dieter vakbondsrat Devos hebben ze daar nu nodig. Van stemmentrekkers gesproken ! En de dochter van stamboekmerrie Ceska, het onvermijdelijk zakkenrollersgeslacht Verhenne ! ’t Is ver gekomen ! En ze zijn zo dom dat ze dan nog eens een andere naam gaan nemen ook…CD&T ! Corrupt, Debiel & Terminaal. Qlown Town ligt in een deuk !

Maar goed, niets erger dan moslamietentemmer De Coene, die de kopvod beveelt voor de moderne vrouw in Qlown Town. Ik dacht dat de grondstroomgedachte van de sossen ‘gelijkheid, broederlijkheid en zusterlijkheid’ was. Niet dus.

Ik vind niet dat Jarretelle teksten te kort komt. Maar ik vraag mijn tekstschrijver of hij nog eens iets kakt. Sommige losers als Dewandel bijten hun tong af bij de gedachte dat het ik zou kunnen zijn die achter de oeverloze roddel op je blog zit. Niet dus.

Hou je haaks ! Er komen nog mooie tijden.

Leve Qlown Town !

Edgard Bonavonture

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Lezersbrieven. Bookmark de permalink.