Oxfemme Kortrijk

Oxfemme Kortrijk verwelkomt Réginald Moreels !

Op maandag 26 maart 2018 (20 u) komt Moreels een causerie houden over zijn boek ‘Is de mens slecht?’. Zijn antwoord luidde destijds  ‘ja, maar met mate’. Nu denkt hij er anders over. In dit essay over goed en kwaad geeft Reginald een eerlijke kijk op zijn zoektocht naar de hoerenloperij, de escapades, de orgieën en de financiële fratsen in de hogere regionen van Oxfemme tijdens hun missie in ontwikkelingsgebieden. Gedurende dertig jaar werkte wereldverbeteraar Moreels als ervaringsdeskundige en zag hij vele honderden hoge Oxfemme functionarissen zich afsloven tijdens en na hun uren om de armoede te bestrijden, de vrede te stichten en de minder-en meerderjarige derdewereld inboorlingen geslachtelijk te beminnen en werd hij geconfronteerd met de afschuwelijke pesterijen die Oxfemme directeuren ten opzichte van elkaar kunnen veroorzaken. De roddels zijn niet meer te harden. Zelfs het recht op fatsoenlijke luiheid is de functionarissen niet meer gegund en de vervreemding slaat hand over hand toe. Hun werkomstandigheden zijn in die mate slechter geworden dat ze bezeten geraken van een bizarre waanzin, wat uiteindelijk leidt tot gebrek aan arbeidsvreugde, morele misère, liefdeloosheid en misplaatste hartstocht tegenover anders gekleurde inlanders.

De overtuiging dat de mens zijn slechtheid niet kan overwinnen loopt als rode draad doorheen de causerie. De aanblik van deze trieste mensheid dompelt de wereldverbeteraar Moreels onder in mateloos pessimisme, verlies van levenskracht en zwartgalligheid die naar zelfdestructie neigt.

Wil je meer te weten komen over zijn boek, zijn missioneringswerk en zijn avonturen ?

Oxfemme boekenwinkel in Kortrijk.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor. Bookmark de permalink.