Stijn

INGEZONDEN STUK

“Wij missen jongeren in de partij die de nieuwe politieke cultuur zouden moeten belichamen.” Aldus Vlaams Belang Kortrijk als reactie op de voorstelling van onze lijsttrekkers voor Kortrijk Vooruit. In plaats van het voorbeeld van Wouter Vermeersch (voorzitter VB Kortrijk) te volgen (waar je maar kan kritiek gaan spuien), reageer ik liever op mijn eigen tijdlijn: Beste Wouter & VB Kortrijk, ikzelf was gisteren (en enkel gisteren) niet aanwezig. Ik was aan het werk… Ook onze andere jongeren waren aan het werk… De kritiek die u uit is niet enkel geheel onterecht, maar ongeïnformeerd. Al van in het begin van Kortrijk Vooruit staan jongeren mee aan het roer en geven mee vorm aan de visie. Iets wat van anderen niet steeds gezegd kan worden. Graag meer fatsoen in onze Kortrijkse politiek. Wees deel van de oplossing in plaats van het probleem. Het feit dat wij eerst van mening kunnen verschillen met Dirk, om elkander daarna te vinden in één visie, is een teken van kracht en dialoog. Wij gaan het debat aan, zelfs intern, in plaats van vast te houden aan vastgeroeste ideologie. Misschien iets om van te leren? Namens de jongeren (ja, we zijn met een aantal) van Kortrijk Vooruit, die nog studeren, een prille carrière proberen uitbouwen of net een eigen gezinnetje hebben. Wij hoeven niet overal op de foto te staan. Misschien is dat de nieuwe politieke cultuur die we zo hard nodig hebben.

Stijn Parmentier
Kortrijk Vooruit

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.