Waakzaam

PERSBERICHT

Vlaams Belang blij maar waakzaam over Kortrijk Vooruit

Vlaams Belang Kortrijk stelt vast dat de verbrokkeling en versplintering van N-VA zich ook in Kortrijk steeds duidelijker doorzet. Kortrijk Vooruit is een afsplitsing van onder andere de oud-voorzitter en de oud-secretaris van N-VA Kortrijk. Donderdag werd de lijsttrekker van Kortrijk Vooruit voorgesteld.

Vlaams Belang Kortrijk wenst Kortrijk Vooruit veel succes. Onze stad beleeft momenteel een diepe politieke crisis waarvan weinig mensen op de hoogte zijn. De wankele stadcoalitie van N-VA, VLD en SP.A raakt enkel nog aan de noodzakelijke meerderheid dankzij de twee zetels van Vlaams Belang. Een nieuwe partij en nieuwe gezichten als alternatief voor de ‘oude garde’ is aldus welkom.

Maar Vlaams Belang Kortrijk is ook bezorgd over Kortrijk Vooruit. Wij missen jongeren in de partij die die nieuwe politieke cultuur zouden moeten belichamen. Bovendien hopen wij dat de nieuwe lijsttrekker ook het Vlaams karakter van onze Guldensporenstad zal omarmen. Het volstaat het persbericht te citeren dat Kortrijk Vooruit op 17 oktober 2017 zelf schreef over zijn eigen lijsttrekker: “Het voorstel van Dirk Dupont, Unizo-voorzitter, als moet in Kortrijk op tweetaligheid worden ingezet om Noord-Franse shoppers hier te houden druist in tegen de identiteit van Kortrijk als Vlaamse stad.”

Het integrale persbericht dat op 17 oktober 2017 ook is verschenen op de facebookpagina van Kortrijk Vooruit vindt u in bijlage.

Wouter Vermeersch, lijsttrekker Vlaams Belang Kortrijk, 0485/66.07.80
Steve Vanneste, gemeente- en politieraadslid Vlaams Belang Kortrijk, 0494/87.73.78
woutervermeerschvb@gmail.com

http://www.drk.be/files/regio/Persbericht_Kortrijk_Vooruit_-_Wordt_Kortrijk_een_faciliteitenstad.pdf

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.