Rive Gauche

Loonplafond burgemeester-parlementariër Vincent Van Quickenborne anderhalf jaar uitgesteld

De nieuwe regeling voor het loonplafond voor federale parlementsleden gaat pas in vanaf de nieuwe legislatuur, dus ergens halfweg 2019. Dat uitstel komt er op aandringen van drie liberale parlementsleden, die anders nu al minder zouden hebben…en ze hebben elk euro broodnodig, het leven is kostelijk want de drank, de minnaressen en de patatten staan duur.

De parlementaire werkgroep politieke vernieuwing werkte vorig jaar de strengere regeling uit. Maar de VLD geldwolven Patrick Dewael, Dirk Van Mechelen en Vincent Van Quickenborne zijn vierkant tegen onmiddellijke invoering.

Er is een compromis uit de bus gekomen, met een invoering pas na de verkiezingen, dus vanaf juni 2019.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne reageeert als door een wesp gestoken : “Kijk, ik verdien amper zo’n 9.200 euroots netto per maand, een armoedzaaiersloon voor zoveel noeste arbeid, dag en nacht en ze willen dat nu nog inkorten. Is dat te veel ? Ik denk het niet. En de voetballers dan ? Ze verdienen dat per dag. Ge moet weten, ik ben ik een laatbloeier en ik moet nog bouwen. Mijn boerderette aan de rive gauche van de Leie gaat 950.000 euroots kosten. Wie zal dat betalen ? Mijn schoonmoeder alleszins niet. Wie dan wel ? Ik dus, als hardwerkende Vlaming. Men zou de parlementaire wedden beter verhogen zonder plafond zodat mijn vrouwke niet meer hoeft bij te klussen in de sexy lingeriebusiness. Zodat ze voor de kindjes kan zorgen, als ‘t meevalt hebben wij er straks twee. En is het niet godgeklaagd dat men de financiële spelregels wil veranderen binst de wedstrijd ?”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.