Station Shop

PERSBERICHT

Opnieuw messengeweld in Kortrijk

24 februari 2018

Afgelopen donderdag werd de ‘Station Shop’ overvallen met een mes. Vlaams Belang Kortrijk verspreidt de beelden via zijn facebookpagina:

www.facebook.com/vlaamsbelangkortrijk/videos/1886440651647695

Een zwarte man met mes overviel donderdag 22 februari ’18 de ‘Station Shop’ tegenover station Kortrijk. Voor Vlaams Belang legt dit opnieuw pijnlijk de kloof bloot tussen enerzijds de ontkenning en minimalisering door de beroepspolitici in het stadhuis en anderzijds de harde realiteit op de straat voor de gewone Kortrijkzaan.

Tijdens de actie van Vlaams Belang afgelopen maandag 19 februari ’18 slaagde het stadsbestuur er opnieuw in het structurele probleem in Kortrijk te ontkennen en minimaliseren. Burgemeester Van Quickenborne in discussie met Wouter Vermeersch van Vlaams Belang: “Zeggen dat het een probleem is dat maand na maand voorkomt is ook niet juist.”

Vlaams Belang Kortrijk krijgt wekelijks meldingen binnen van kleinere en grotere criminele feiten in de binnenstad. De ouders en slachtoffers legden samen met Vlaams Belang een uitgebreide eisenbundel neer bij het Stadsbestuur voorafgaand aan de gemeenteraad van maandag 19 februari ’18. De partij eist het recht op veiligheid. Lijsttrekker Wouter Vermeersch in discussie met Van Quickenborne: “Dat is wat wij eisen en wij gaan blijven actie voeren tot dat weer kan! Dat jongeren hier weer veilig over straat kunnen lopen. Dat ouders met een gerust hart hun kinderen kunnen in de stad laten lopen. En daarvoor komen wij op! Niet meer, maar zeker ook niet minder.”

Wouter Vermeersch
woutervermeerschvb@gmail.com
0485/66.07.80

Burgemeester Van Quickenborne : “Vermeersch is een mestkever die teert op zogenoemde vreemdelingencriminaliteit. Het zijn leugens. Ik geef toe: er lopen illegale vreemdelingen rond in de straten van ons mooie Kortrijk, maar ze doen geen vlieg kwaad. Ga ne keer kijken bij de ingang van de K op de koeiemarkt : er hangen daar dag in dag uit, vooral als de zon schijnt, medemensen van allerlei kleuren rond, van bleek afgetrokken, getaand, gespikkeld tot kolenzwart. Ze zijn vriendelijk, behulpzaam en zeggen tegen elke Kortrijkzaan gedag. Ze leven van een leefloon van het ocmw van rond de 1200 euroots per maand en wonen voor een niemendalletje met zijn twaalven in rijhuizekes of appartementen die geen Kortrijkzaan nog wil. Beweren dat die exotische en gekleurde medemensen straatcriminelen zijn en onze meiskes en oude vrouwkes ambeteren is twee straten te ver en daarenboven strafbaar. Daarom ga ik Vermeersch aanklagen wegens leugens, racisme, achterklap en het opruien van de Kortrijkzanen. Ik ga ook mijn goeie vriend de procureur aan de toog van ’t Paleitje aanspreken om ervoor te zorgen dat Vermeersch zijn kieslijst voor 14 oktober verboden wordt. Ik wil de talk of Qlown Town en de stadsleugens strafbaar maken. Ik ben een democratische witmens niewaar ?”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.