Arabisch, officiële taal in Qlown Town !

 .

PERSBERICHT

Arabische lessen in Kortrijk

Naast Gistel, worden ook in Kortrijk lessen Arabisch georganiseerd. “Omgekeerde wereld“, reageert men verontwaardigd bij Vlaams Belang.

Deze week raakte bekend dat het OCMW in het West-Vlaamse Gistel Arabische cursussen en taallessen organiseert. De lessen Arabisch stuitten op veel kritiek en onbegrip, maar ook in Kortrijk worden lessen Arabisch georganiseerd: in de WijKrant Zuid, een uitgave van OCMW Kortrijk, verscheen reeds in 2017 een aanbod voor “gratis” lessen Arabisch.

“In Kortrijk​ geldt de omgekeerde wereld: om te integreren moeten wij Arabisch leren en niet andersom”, aldus Wouter Vermeersch, lijsstrekker bij Vlaams Belang Kortrijk. “Met uw belastinggeld kan men leren lezen en schrijven in een taal die totaal vreemd is aan onze samenleving. De Kortrijkse stadscoalitie van N-VA, Open VLD en Sp.a houdt geen rekening met wat de Kortrijkzanen willen.”

Wouter Vermeersch
woutervermeerschvb@gmail.com
0485/66.07.80

Hierover aan de tand gevoeld reageert verantwoordelijke schepen Philippe De Coene als door een wesp gestoken : “ Ja, ik organiseer lessen Arabisch voor Kortrijkzanen. En wat dan nog ? Daar ben ik fier op. Dat zal gebeuren in de nieuwe lokalen boven Halal restaurant VORK. Dat nieuw gebouw op de site Gheysens heeft 15 miljoen euroots gekost, we moeten het toch ergens voor gebruiken,  behalve voor mijn eigen eersteklasse dakbureau met uitzicht op de statie en de treinen ? En waarom zouden de Kortrijkzanen geen Arabisch mogen leren, gratis dan nog, terwijl ze Russisch, Chinees, Oekraïns, Roemeens, Kazachstaans, Mongools, Zuid-Afrikaans, Babango, Likilaba, Sakalala, Bugatti, Lingati, Borribomba en andere Congolese negertalen aan de Hitek tegen woekerprijzen leren ! Ik doe mijn verdomde plicht als ocmw voorzitter. Kortrijkzanen betalen zich zwart aan belastingen, voor iets toch ? Het spreken en schrijven van Arabisch bevordert onze integratie en aanpassing aan de nieuwe uitheemse cultuur, dewelke wij moeten in ons hart sluiten. Het lezen en begrijpen van de Koran en de uithangborden van de Halalwinkels, ze rijzen als paddenstoelen uit de grond, in de oorspronkelijke taal, zal ons op weg helpen om de weldaden van de nieuwe godsdienst, cultuur en levenswijze te leren smaken en waarderen en om onze eigen mensen in de mogelijkheid te stellen zich eventueel tot die cultuur te bekeren en de wetteksten van de sharia te respecteren en na te volgen en om de Koran uit het hoofd te leren. En ik ga meer zeggen. In het winkeltje van Vork zullen de attributen, zoals kopvod, boerkini, waterpijpen, korans, djellabassen, besnijdenismessen en veganistische halalproductjes, in één woord, alle accessoires van de rijke Arabische kunst en cultuur, eeuwenoude tradities en godsdienst, tegen basisprijzen te koop aan de Kortrijkzanen worden aangeboden. Zeg mij ne keer, wat is daar mis mee ? We zijn toch niet kneuterig, maar grootmoedige Gutmenschen, wereldburgers, verdraagzaam, goedzakkig, meegaand, voor de mensenrechtenindustrie en tegen de KKK ? Welaan, dierbare mensen van Kortrijk, begraaf dan de anti-islam strijdbijl en sluit jullie aan bij nieuwe Kortrijkse motto : Alles voor Islam-Islam voor Kortrijk. Allalaccheiluackchbarra.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.