Brood en spelen

INGEZONDEN STUK

Beste Jarretelle,

Een goede vriend van mij binnen de N-VA Kortrijk (voor zo ver ik die binnen die partij als gedreven SP. A er heb natuurlijk) heeft mij volgende bemerkingen gestuurd:

Het was al kot bij de N-VA nog voor hun lijstje bekend werd gemaakt, er zit een grijs wollig, blind dier in hun midden …een mol ….en dat brengt alles heel snel naar buiten of in hun geval in gesprekken na hun vergadering aan de cafétoog.

De lijstvorming en de verkregen plaatsen bij N-VA toont klaar en duidelijk dat de mandatarissen van N-VA gedurende 5 jaar hebben uitgeblonken in……NIETS doen en NIETS voor Kortrijk betekenen. Daarom even volgende overzicht:

OCMW mandatarissen:

1 mandataris mocht zelfs niet aanwezig zijn op de vergadering voor de samenstelling van de lijsten……..niet gewenst daar.

1 mandataris werd voor zijn uitstekende staat van verdiensten beloond met een 15de plaats (van een strijdplaats gesproken).

1 mandataris vroeg om op plaats 9 of 10 te staan en hij kreeg wat hij vroeg 10 + 9 = 19 . Dat is wat men met een zware zak verbeeldingskracht een verzekerd zitje kan noemen, zeker nu N-VA  er voor gaat om de grootste partij van Kortrijk te worden.

Dit gaan ze zeker bekomen met de Nieuwe Brugse Burgemeester Axel Ronse, samen met zijn  9 schepenen, de gemeenteraadsvoorzitter en 8 OCMW raadsleden. De Kortrijks-Brugse Burgemeester Axel Rons gaat samen met zijn vriend Polleke (handenthuis) V.D.D  uit Brugge zorgen voor de uitstraling van de twee gekoppelde centrumsteden over het Belgische land.

En dan in het stadhuis:

1) 1ste schepen Rudolf krijgt dus promotie van plaats 1 naar de laatste plaats nr. 41 :  hij mag in alle verduisterde luister de zaak omhoog duwen. Hij is dus echt naar waarde geschat. En hij wou zo graag, op nummer 1 staan en burgemeester worden. Nu is het een eenrichtingsticketje naar huis bij zijn madam achter de Leuvense stoof.
Gaan ze bij N-VA Kortrijk met de billen dichtgeknepen toch maar best een kaars branden en maar hopen dat er meer voor de heer Rudolf zal komen dan de 1797 stemmetjes van de vorige verkiezingen.

2) Schepen van sport en cultuur Vandersteene krijgt plaats 9 als beloning voor haar fenomenale inzet.

3) Overloper van Vlaams Belang Seynaeve, uit zijn eigen belang, krijgt als dank voor de broedermoord op Steve en de rest en daaraan gekoppeld zijn grandioze redding van de coalitie plaats 4 (dat zijn dan 30 zilverlingen voor een Judasstreek ?).

4) De redster van de stadsfinanciën Kelly DeTavernier krijgt een mooie plaats cadeau voor haar inzet. Zij slaagde er in om de financiële waarheid geweld aan te doen en Quick en Flupke te steunen in hun ongebreidelde en ziekelijke verspilzucht.  Namelijk Panem et circenses’ of ‘brood en spelen’ voor iedereen een uitdrukking die slaat op de praktijk om de gunst van het volk te winnen door oppervlakkige behoeften van het volk te lenigen, namelijk eten en vermaak. Of pensen en compote op de BBQ.

Geef toe dat dit een heel goed beeld geeft van de exacte waarde van N-VA in Qlown Town !

Vriendelijke rode groet van
Edgard Bonavonture

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.