Puit

IKEA komt niet naar Wevelgem. Ook niet naar Kortrijk.

CD&V-ster ex-schepentje Christine Depuydt is daar blij mee.

Depuydt : “Kijk, die Ikea, dat moeten we niet in de streek en zeker niet in Kortrijk.
400 nieuwe jobs, so what ? Ze zitten nog beter aan de dop dan loonslaaf te gaan spelen bij een multinationale kapitalist zonder scrupules. En tienduizenden bezoekers van heinde en verre ?
Minderwaardige kopers die zich laten vangen aan wegwerp in alle maten en gewichten. Een zegen voor onze stad dat we die kansarme meute niet in onze straten gaan krijgen. Bovendien, kunnen ze toch naar Limburg of Vrankrijk voor die brol. In onze stad willen we alleen meerwaardekopers die zich in de design storten, we zijn Roeselare of Waregem niet. Zelf hebben wij, mijn man Jan die strafadvocaat is en ik, ons onlangs nog een nieuwe design slaapkamer en design eetplaats aangeschaft bij Delmi en bij Gyselinck. 195.000 euroots. Akkoord, niet goedkoop, maar tijdloos, smaakvol en chique! Ik kan het niet versteken, Jan met de Klakke kan zich dat niet permitteren, wij wel. Dankzij de kasteelmoord, hopelijk blijft dat nog veel jaren aanslepen, kan er bij ons iets meer af dan die brol van Ikea. En voor dezulken die het niet aankunnen zijn er toch kringloopwinkels ? Voor hoop en al 50 euroots kunnen ze heel hun rijtjeshuis installeren, toch ! Dus, die brol van Ikea die geen mens ineen kan draaien of weer uit mekaar kan halen, wie is daar de dupe van ? Wie ? Juist, de basse classe, de vierde wereld. Door tegen Ikea in te gaan beschermen we de onderklasse van de samenleving voor veel groter onheil dan de kringloop, namelijk schooien of het containerpark. Mijn sociaal bewustzijn en empathie met de minder bedeelden ga ik volop uitspelen vanuit mijn 3de plaats, achter Vanhoenacker en Deseyn, bij de kiezingen in oktober. Wij rekenen op 8 zeteltjes. Leve de CD&V en leve Kortrijk !”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.