Kattenkwaad in Qlown Town

PERSBERICHT

Vreemdelingengeweld Kortrijk: géén “geïsoleerd incident”

Persbericht maandag 5 februari ’18

Tientallen messteken en een geperforeerde long. Dat is de trieste balans van een brutale aanval door vreemdelingen zaterdagavond op drie vrienden in het hart van Kortrijk. In een reactie noemt burgemeester Van Quickenborne de feiten een “geïsoleerd incident”. Niets is natuurlijk minder waar: Vlaams Belang wil het geheugen van de burgermeester even opfrissen.

De bijzonder agressieve en laffe aanval door vreemdelingen in Kortrijk staat natuurlijk niet op zich, maar kadert in een onophoudelijke reeks van criminele feiten gepleegd door vreemdelingen in de Kortrijkse binnenstad de voorbije jaren, met als voorlopig triest hoogtepunt de zeer zware migrantenrellen in de Lange Steenstraat. De handelaren, Kortrijkzanen en bezoekers van de binnenstad waren in de zomer van 2016 getuige van een ware veldslag met riemen, baseballknuppels en zelfs een machete. Herinner u krantenkoppen als: “ze sloegen op elkaar om te doden”. De handelaren en Vlaams Belang legden in een protestactie voor de gemeenteraad van september ’16 een eisenbundel tot harde aanpak van de criminaliteit en illegaliteit neer bij het stadsbestuur. Het VTM-programma ‘Faroek’ besteedde in november ’16 ook ruime aandacht aan de zoektocht naar één van de daders.

“Het is een feit, waar we niet omheen kunnen, dat er in Kortrijk steeds vaker geweld wordt gebruikt door jongeren van vreemde origine. Dat ondervond vorige week nog een dappere mama die deed wat onze politici nalaten: de bende aan het station aanpakken. Ze werd in het gezicht geslagen door een allochtoon”, zegt Wouter Vermeersch, lijsttrekker van Vlaams Belang Kortrijk. “Zolang het stadsbestuur weigert de voorstellen van Vlaams Belang door te voeren, blijft het dweilen met de kraan open. Het kan toch niet dat het hart van onze stad het strijdtoneel blijft van allerlei bendes van vreemde afkomst. Het kan toch niet dat bezoekers en inwoners van het centrum met angst de straat op moeten. De maatregelen liggen op tafel, alleen de politieke moed ontbreekt. Moeten er écht doden vallen vooraleer men kordaat optreedt?”

“Op de laatste politieraad heb ik het punt van het vreemdelingengeweld in onze stad nog maar eens aangehaald”, zegt Steve Vanneste, politieraadslid voor Vlaams Belang. “Het stadsbestuur praat alleen over kleine criminaliteit en zwijgt over de vreemdelingenproblematiek. Het is niet omdat het aantal fietsdiefstallen daalt, dat de veiligheid is toegenomen in de stad. Het is niet omdat er camera’s staan, dat de feiten ook worden opgemerkt door de structurele onderbezetting van de Kortrijkse politie.”

“Wij betreuren ook dat er geen cijfers worden bijgehouden over de etnische afkomst van de daders”, gaat Vanneste verder. “De relevantie van cijfergegevens op basis van nationaliteit wordt steeds kleiner ten gevolge van de vele ‘nieuwe Belgen’. Marokkanen die over de dubbele nationaliteit beschikken worden in deze statistieken als Belg beschouwd.”

Vlaams Belang beraamt zich momenteel over protestacties naar aanleiding van het recente vreemdelingengeweld.

Meer info:

Wouter Vermeersch,
lijsttrekker Vlaams Belang Kortrijk,
0485/66.07.80
Steve Vanneste,
gemeente- en politieraadslid Vlaams Belang Kortrijk,
0494/87.73.78

De Kortrijkse handelaren en Vlaams Belang Kortrijk legden volgende eisenbundel neer bij het stadsbestuur voorafgaand aan de gemeenteraad van maandag 12 september ’16:
– Nultolerantie invoeren en afdwingen
– Meer blauw op straat
– Volledige invulling politiekader: Het Kortrijkse politiekorps kampt met een manifeste onderbezetting. De personeelsformatie van de lokale politie Vlas werd in de politieraad van 23/10/2003 vastgelegd op 271 leden operationeel kader (CorOps). Vandaag zijn daarvan 233 plaatsen ingevuld, dat is maar liefst 14 procent minder! (cijfers op 22 juni 2017)
– Meer anonieme patrouilles
– Meer veiligheidscamera’s onder permanent toezicht
– Actievere inzet hondenbrigades
– Bij overlast onmiddellijk een samenscholingsverbod installeren en afdwingen
– Asielstop voor Kortrijk
– Actieve opsporing van illegalen:
Concreet pleit Vlaams Belang ervoor om illegalen actief op te sporen en op te sluiten in gesloten centra, in afwachting van uitwijzing naar land van herkomst.
– Stoppen en keren van de islamisering in Kortrijk:
De megamoskee aan de Brugsesteenweg, de grootste moskee van Vlaanderen, dreigt een aantrekkingspool te worden voor illegalen, ook vanuit Noord-Frankrijk.

Auteur: Wouter Vermeersch
woutervermeerschvb@gmail.com

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.