FFF

PERSBERICHT

N-VA Kortrijk lanceert #fierfermfris-topkandidaten tijdens druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie

28/01/2018

Vorige donderdag lanceerde N-VA Kortrijk de ‘Fier. Ferm. Fris.’-campagne met lijsttrekker Axel Ronse, kopvrouw Kelly Detavernier en lijstduwer Rudolf Scherpereel. Vandaag stelde het bestuur een volgende reeks bijzondere kandidaten voor. Ook de nieuwe afdelingsvoorzitter en secretaris – resp. Jorgen Deman en Gilles Verriest – werden aan het aanwezige publiek voorgesteld.

Bekendmaking plaatsen 3 t.e.m. 8 en plaats 40

PLAATS 3 wordt ingevuld door gemeenteraadsvoorzitter PIET LOMBAERTS (55 jaar). Piet is advocaat en vader van drie. Hij is voorzitter van de vzw Musea. Vanuit zijn dagelijkse contacten met ondernemers kent hij hun bezorgdheden door en door. Piet wil Kortrijk promoten als stad waar iedereen fier op is zodat we nog meer frisse mensen aantrekken en tezelfdertijd een sterke positie op de Vlaamse kaart inpalmen.

Piet Lombaerts: “Ik ben fier op mijn stad en ik wil er een nog beter ondernemersklimaat stimuleren. We moeten mensen en bedrijven aantrekken, rechtstreeks met onze inwoners en studenten dialogeren en co-creëren, en Kortrijk cultureel op een topniveau brengen. Onze stad en onze partij hebben alles in huis om dit waar te maken.”

PLAATS 4 Gemeenteraadslid MAARTEN SEYNAEVE (41 jaar) is licentiaat in de criminologie, ambtenaar en zetelt sinds 2007 in zowel de Kortrijkse gemeenteraad als in de politieraad. Hij is sinds jongs af aan door de politiek en de Vlaamse Beweging begeesterd.

Maarten Seynaeve: “Als fiere Vlaming wil ik aandacht voor onze taal en het Vlaamse karakter van onze mooie stad. Als papa vind ik dat onze kinderen moeten opgroeien in een aangename, veilige en groene leefomgeving, met een ruim en kwalitatief aanbod aan recreatie, cultuur en onderwijs. We kunnen onze inwoners nog meer betrekken, ook in de deelgemeenten, door hen nog meer inspraak te geven.”

PLAATS 5 Fractieleidster LIESBET MADDENS (51 jaar) is voorzitter van de Kortrijkse Schouwburg die ze een bijzonder warm hart toedraagt. Ze is nauw betrokken in de ‘verfrissing’ van de Schouwburg met onder andere de aanwerving van een nieuwe directeur. Ook de organisatie van Spinrag volgt ze nauwgezet op.

Liesbet Maddens: “Met drie ferme dochters die weten wat ze willen, voel ik zeer goed aan wat er leeft en beweegt in Kortrijk. En vanuit mijn job als apothekeres heb ik talrijke contacten met een divers cliënteel waardoor ik heel goed aanvoel wat we nog beter kunnen doen in onze stad en voor onze inwoners.”

PLAATS 6 Organisatieverantwoordelijke en campagneleidster TRUI STEENHOUDT (40 jaar) is bestuurslid van Feest in Kortrijk en voorzitster van Kortrijk Gordelt. Trui is een ‘ferme madame’, een doorzetster. Ze heeft een hart voor de deelgemeenten. Evenementieel ziet ze veel potentieel om de stad nog bruisender te maken.

Trui Steenhoudt: “We willen de stad verjongen met een aantal gedurfde en creatieve initiatieven. Potentiële pareltjes in onze stad – zoals onze parken – moeten we opwaarderen zodat we ze kunnen uitspelen als frisse groene troeven. Ik zou de deelgemeenten van Kortrijk nog meer inspraak geven en hen nauwer verbinden met de stadskern.”

PLAATS 7 Ondervoorzitter van de afdeling PETER SUSTRONCK (58 jaar) is jurist en sinds 1983 advocaat aan de balie te Kortrijk. Peter is actief bij de Marnixring, Wikings, Vrienden van de Musea, Schouwburg en Antigone. Hij houdt van fietsen, opera en reizen.

Peter Sustronck: “We hebben de voorbije legislatuur ferme projecten gerealiseerd die onze stad een nieuw elan hebben gegeven. Op het gebied van cultuur ben ik ervan overtuigd dat we alle troeven in huis hebben om hoge toppen te scheren. Onder meer Texture, de Schouwburg, en het nieuwe stadsmuseum willen we volgende legislatuur uitspelen en op een frisse manier vermarkten, om nog meer inwoners en bezoekers aan te trekken.”

PLAATS 8 Schepen AN VANDERSTEENE (58 jaar) is bevoegd voor sport, cultuur en archief. An heeft talrijke indrukwekkende projecten in gang gezet die reeds uitgevoerd werden of volop in uitvoering zijn: Texture, erfgoeddepot, muziekcentrum, Buda, een nagelnieuw zwemcomplex en de vele andere investeringen in sport en sportinfrastructuur, die uiteindelijk resulteerden in het binnenhalen van de erkenning van Kortrijk als ‘Europese Sportstad’ in 2018.

An Vandersteene: “Tot aan de verkiezingen werk ik uiteraard hard verder aan het afwerken van de vele projecten die we in gang gezet hebben. Het nagelnieuwe zwemcomplex op Kortrijk Weide wordt een parel voor de stad en voor de streek. In de volgende legislatuur heb ik nog meer ferme projecten in petto die Kortrijk als cultuur- en sportstad zullen versterken.”

PLAATS 40 Kabinetschef CHRISTIAN VERDIN (57 jaar) is Kortrijkzaan in hart en nieren. Christian heeft ruime ervaring in de bedrijfswereld en kan bogen op een uitgebreid netwerk in ondernemerskringen. Hij trekt een aantal belangrijke dossiers zoals Hangar K op Kortrijk Weide en is bestuurder bij Parko en Wonen Regio Kortrijk. Hij is sterk sociaal geëngageerd en samen met schepen Rudolf Scherpereel duwt hij de lijst.

Christian Verdin: “Ik voel me thuis in dit Kortrijk. De stad bruist als nooit tevoren en daar ben ik fier op. Het is hier goed om te wonen, winkelen, studeren, werken en ondernemen. We moeten onze inspanningen verderzetten en creatief uitpakken met gedurfde en frisse initiatieven rond ondernemerschap, mobiliteit, ruimte, milieu en onderwijs, zodat we de herwonnen dynamiek nog kunnen versterken.”

Provincieraadsverkiezingen West-Vlaanderen

Leraar technologie en wetenschappen JAN DECLERCQ (61 jaar) zal Kortrijk vertegenwoordigen op de West-Vlaamse lijst voor de provincieraadsverkiezingen. Jan is lid van het beheerscomité van OC Marke en gepassioneerd kunstfotograaf. Hij is echtgenoot van schepen An Vandersteene en vader van Dieter, Hanne en Matias.

Jan Declercq: “Na een mooie carrière aan het Provinciaal Technisch Instituut, wil ik mijn expertise naar het beleidsniveau van de provincie tillen. Mijn aandacht gaat vooral naar veiligheid, milieu en streekontwikkeling. Ik volg de technologische evolutie en de effecten ervan op arbeid en tewerkstelling op de voet.”

Steven Lecluyse
steven.lecluyse@n-va.be
0479 54 54 78

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.