De extase van Hannelore !

Nieuwjaarsbrief van Hannelore Vanhoenacker (CD&V) voor de stad Kortrijk 2018.

Liefste Vincent en schepenen van de stadscoalitie,

Voor de vijfde keer op rij kom ik aandraven met mijn nieuwjaarsbriefke. Misschien wel voor de laatste keer, hetgeen ik niet hoop.

Mijn nieuwjaarsbriefke als preuse Kortrijkzane uit Marke, inwoner van deze geweldig stad.

Vandaag is het de eerste dag van de 30 dagen zonder zagen, daarom wil ik vooral vandaag mijn goesting doen en jullie allen en vooral Vincent uitbundig feliciteren voor het puike werk van de voorbij 5 jaren. Driewerf proficiat !

De jaarwende brengt heel wat ontmoetingen, eet-en drankfestijnen, veel gekus en kostelijke omhelzingen. Verbonden wil ik zijn, samen met mijn partijgenoten, met het stadsbestuur en met Vincent, onze formidabele burgervader, om mekaar het beste te wensen en jullie alle lof toe te zwaaien. Mekaar graag zien blijft een essentieel issue, dat zien we op de ontelbare nieuwjaarsrecepties.

Zoals ik al zei, ik ben preus lik tjertig en superblij dat alle projecten van jullie Plan Nieuw Kortrijk minutieus uitgevoerd werden of in uitvoering zijn. Kortrijk, Stad in Verandering, zelf zouden we daar nooit op gekomen zijn binnen onze partij. Het klopt als een bus. Wat ben ik fier zeg! Ik krijg er vlinders in mijn onderbuik van.

Ik zou wel twee uren nodig hebben om de hele litanie van realisaties van jullie stadsbestuur af te dreuen en in de schijnwerpers te zetten. Een korte opsomming zal moeten volstaan.

1.De Broeltorens : ze schitteren weer als weleer.
2.De verlaging van de Leieboorden is effenaf machtig en prachtig ! Zelf zouden we dat uitgesteld hebben tot ten vroegste 2030, wat dom van ons !
3.We kunnen weer fier zijn op de Leie en de bruggen, vooral de Schinkelbrug die in jullie koker zit. Ook die brug hadden wij al lang opgegeven. Machtig !
4.Kortrijk krioelt van de promotoren en Leopold Dekeyser zet onze stad weer op de immo-kaart. Zelf hadden we alle hoop in die top Real Estater verloren en hem onterecht de deur gewezen. Hoe dom van ons !
5.Tranzit en DeParty fuifzaal. Hadden we Bert Herrewyn destijds zelf maar in ons bestuur opgenomen. Wat die kerel kan, we kunnen het nog altijd niet vatten.
6.En die weergaloze zwemkom dan ! 50 meters, of is het 100, Olympisch en enig in de Vlaanders. Bravo zeg, cher Vincent en schepenen !
7.Uitbouw van de Warande, een pareltje van een jeugd-en natuurdomein, proficiat, Bert ! 8.De VoRK. 15 miljoen, bon, zijn geld meer dan waard, dat moet kunnen om onze blanke clochards en gekleurde medemensen eten en drank te geven tegen 2 euroots en om de dagdagelijkse Kortrijkzanen tegen 12,50 naar binnen te lokken. Gesubsidieerde concurrentie aan de reguliere horeca, dat wel, et alors, ze doen al genoeg in ’t zwart op de Markt.
9.Digitaal stadhuis, een meesterwerk van efficiëntie. Nogmaals een dikke pluim voor jullie ! Zelf gingen we daar pas in 2024 mee van wal steken. Veel te laat natuurlijk.
10.Het sterke onderwijsveld in onze stad, zowel secundair als hoger onderwijs. De komst van een prestigieuze hotelschool, de wereldbefaamde richtingen bij Howest, de universiteiten en het recordaantal leerlingen bij Vives. 13.000 studenten !
11.Trots op onze Veekaa die toch zijn tweede adem vond, maar vooral ook trots op de vele amateurs die de kans krijgen hun lievelingssport te beoefenen door honderden vrijwilligers. En dan die stunt van Vincent op Evolis, een gratis terrein voor een nieuw stadium voor 15.000 toeschouwers ! Een project buiten categorie. Wat ben ik weer preu lik fjertig. In godesnaam, hoe doen jullie dat ?
12.Shop & Go. Uniek in de Vlaanders. Chapeau voor Axel en zijn ploeg. De man is werkelijk van alle markten thuis. Hij mag altijd bij ons solliciteren. Ik zie hem gaarne. 13.Het buitengooien van alle auto’s van de Grote Markt. Met enorme dank aan ex-schepen Lemaitre. Wij willen Marc weer in een schepenzetel !
14.Ondergrondse parkings Houtmarkt en Buda, bravo ! Dat jullie daarvoor de parkeertarieven en de pakkansen drastisch moesten verhogen, vinden wij de redelijkheid zelve. Auto’s moeten allemaal onder de grond. Wij zouden het nooit gedurfd hebben, en nu zien we dat het werkt en dat de Kortrijkzanen in extase geraken van contentement wanneer ze een ondergrondse parking binnentuffen. Iets minder bij de betaling wanneer ze weer buitentuffen.
15.Criminaliteit is om zo te zeggen op nul gevallen. Nul ! Welke stad kan daar tegenop ? Alleszins Boerelare niet. Op die manier kunnen we besparen in het politievolk. Goed gedaan, Vincent ! Bravo !
16.De binnenstad is netjes en wordt goed onderhouden. Mensen genieten van het behoud van gratis containerparken. De heraanleg van Heule-en Senteplatse zal voor nog meer ontmoeting zorgen in deze bezige deelgehuchten.
17.Preus lik fjertig dat K in Kortrijk een trekpleister voor shoppers en toeristen is en binnenkort het vernieuwde Overbekeplein, nog een shoppingparadijske. Het kan niet op. 18.Dankzij de drijverijen van schepen Scherpereel met Kortrijk Zaait smelt de leegstand als sneeuw voor de zon. De teller staat nog amper boven nul.
19.Een bloem ook voor de schepenen die Kortrijk tot wereldsportstad en werelddesignstad hebben laten bombarderen, weliswaar tegen een kleine koopprijs. Maar dat zijn de gebruiken. Ik ben gelukkig.
20.Radio 2 blijft in Kortrijk dankzij de persoonlijke inzet van Vincent, onze onvolprezen burgemeester. Dank daarvoor, Vincent !
21.De sluiting van het overbodig Broelmuseum en transformatie tot café. We hebben zelf te laat ingezien wat een verliespost dat was, zonde van het weggesmeten geld, vooral daar er nooit iemand binnenstapte. Goed gedaan, An !
22.Het chique concept van museum Texture met een Frans/Engelse naam. Van internationale uitstraling gesproken. Ik kom er wild van, en de beminnelijke Cindy was voor Damast de perfecte casting. Een prachtkasteleines, dank je daarvoor, schepen Scherpereel en Vandersteene.
23.De ontelbare mooie evenementen, zoals Winter en Zomer in Kortrijk, de Sinksenfeesten, de bruggenloop, de winterloop, de zomerloop, de herfstloop, de Veekaa, de 11 julifeesten, de Iftar, de zes uren, Mijn container restaurant, het zomercarnaval dat terugkeert. Enzovoort. Fantastisch toch ?
24.Het artistieke Overleie met zijn beluikjes en verborgen kerstmarkt.
25.De megamoskee met minaret van 35 meters van Atakwa, de grootste van de Vlaanders. Aan de Brugsesteenweg. De buurtbewoners zien er de meerwaarde van in. Dat we daar zelf niet aan gedacht hebben ! Een meesterzet om de muzelmannen en -vrouwn te onderwerpen aan de Kortrijkse normen en waarden. Machtig !
26.Goesting om te experimenteren met nieuwe fietssystemen en de fietstelpaal, in de volksmond, ‘de pale van Axel’. 27.000 euroots is géén geld ! Axel, de duivel-doet-al, ik heb een grenzeloze bewondering voor die jongen. Is hij al getrouwd ?
27.De hippe luxe cocktailbars voor de Kortrijkse matuvu’s, met name Bar Jules van Parkhotel en de Cul-de-Sac op de Graanmarkt van Vindevögel, 20 euroots voor een cocktail met veel ijs en koude lindenthee.

Ach, ik zou zo nog een uurtje kunnen doorgaan. Bijvoorbeeld over het ambitieus stationsproject dat dankzij de tomeloze dadendrang van doener burgemeester Vincent eindelijk van start is gegaan. Zelf kregen we daar geen beweging in. Heel raar. Ons bestuur was een beetje lui en ongeïnspireerd, dat geef ik grif toe. Maar eenmaal we weer in het bestuur zitten en aan de vetpotten kunnen, vandaar mijn avances, gaan jullie een keer wat zien, zien dat wij herboren zijn. We herpakken ons met 150 jaar ervaring ! En de vete tussen onze gilde, onze boeren en onze middenstand is achter de rug. By the way, Stefaan is over zijn depressie en zijn rancune heen. De tranen van onze gewezen schepenen zijn opgedroogd.

Kortrijk een stad met burgers vol goesting, laten we die vooral omarmen. Leuk om dit als partij met jullie te kunnen vieren, jullie te bewieroken en alle lof toe te zwaaien en goed om te zien dat de stad het goed maakt.
Het werk is nooit af, CD&V is content daar vanaf 2019 een steen te kunnen aan bijdragen. Het toekomstverhaal van de stad moet verder en samen met ons geschreven worden. Hier staan we dan !

Wij blijven gaan voor een stad met daadkracht en draagkracht. We kijken niet naar links en niet naar rechts en zeker niet naar het midden of achterom, we kiezen de weg Voorwaarts, samen met Vincent en de zijnen. Ik ben jullie zeer erkentelijk. Vergeef ons dat wij het zo lang hebben uitgesteld om jullie te eren, lof toe te zwaaien en te bedanken. We hadden honderd en één dingen te doen en we waren een beetje de kluts kwijt.
Nu zijn we terug en allemaal positivo’s.

Leve Kortrijk !

Kussen, liefs en nog wel bedankt,
Sans rancune,
Wij van CD&V zien jullie gaarne,

Hannelore Vanhoenacker
fractieleider CD&V in de gemeenteraad
Lijsttrekker voor 14 oktober

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.