Cor

Een leuke maandag, Jarretelle !

Te veel eer ! Dat is wat ik krijg en waterige ogen.  ‘Vrienden’ (heb ik er nog?) lieten me weten dat mijn goede naam hier weer eens door de modder gesleurd wordt. Skandalig ! Na vele vele jaren van misnoegdheid en frustratie, omwille van de ontkenning van mijn bestaan. Heerlijk ! Even gaan grasduinen en een (zogezegd?) ingezonden brief wordt me toegedicht. Ik zou vele stijlen en lagen beheersen, alsof ik Aster Berkhof was, de meester himself. Het leest alsof taaldeskundologen enkele onbekende regels van Jakob Van Maerlant gevonden hebben. Of de auteur van Olla Vogala. Alsof Kuns’ connaisseurs een authentieke Kandinsky ontdekt hebben. Of de echte identiteit van charlatan Toporovski en de toedracht van de vervalsingen van Malevich. Echt te veel eer, hoor! Die exegeten en de nonkel Goegels zullen verder moeten zoeken om de auteur te vinden. Entre parenthèses, ik verdenk Jan Dhaene.

Kijk, Jarretelle, ik heb een beetje compassie met je, je staat in een slecht daglicht. Je bent een klasbak in het genre dat je beoefent. Akkoord, met al je meningen en meninkjes heb je succes bij lagere middenstanders en stedelijke subintellectuelen, maar laat je daar niet door bedwelmen, want kant noch wal rakend gezwam heeft grenzen. Weet je dat ? Zonder roddels, schandaaltjes, samenzweringen, vervalsingen en vrouwenhistories vallen, is wel het einde van de strontberen en de rioolblogcultuur in ons geliefde Qlown Town. Maar wacht eens, schreef ik daar destijds geen broeierige liefdesbrieven met pittige anekdotes over Kortrijkse aanstellers aan jouw adres ? Je hebt mijn geschrijfsels en poëtische ontboezemingen toch bewaard en ingekaderd ? Die collector’s items in de stadsarchieven laten opnemen ? Toch niet vernietigd, mag ik hopen ? Ik ben een literaire duizendpoot (autodidact) en ik zou ze graag eens laten herkauwen op je populaire wegwerpblog. Mijn gedweep met een woudlbe Bokowski of Hemingway is mij slecht bekomen. Het zal mij niet meer overkomen…

Echter, ik kan me voorstellen hoe gebrand je bent om nog eens iets van me te lezen. Je hunkert al jaren naar mij. Sinds ik je op alle mogelijke inter-en intranetten buitengegooid heb en de klabakken op je afgestuurd. Mijn raadsman Walter Vansteenbrugge raadt me aan, je onwelvoeglijk woordenspel, je grensoverschrijdende karikaturen, spotternij, nihilisme en cynisme niet langer te tolereren. Er zijn grenzen aan lachen en uitlachen en aan de terreur van de goede bedoelingen. Dus plak je zomaar mijn onbezoedelde naam en faam en mijn eer op een schotschrift ? Of schrijf je nu zelf maar iets in mijn naam ? Je bent een literaire lyncher, een lefgozer, een plurk, een ongenaakbare lorejas en vroeger hield ik van je vileine geschriften om te lachen in plaats van saaie vertogen te beluisteren die het leven achter slot en grendel houden.

Ik herhaal, ik heb diep medelijden met je, en ik ben niet alleen. Aldus ben ik wie ik ben. Zonder diarree voor je blog ben je niemand, ik ga zelfs meer zeggen, je bent een dikke nul. Zonder heisa, hetzes, vetes, schisma’s, afrekeningen, echtbreuken, witteboord schandalen, bordelen, ontmaskeringen, lynchpartijen, vereffeningen, liquidaties en courtisanes die stenen naar de hoerenlopers gooien, al dan niet vermeend, ben je onbestaande. Ik herhaal, je bent gebakken lucht ! Zonder ongehoorde weetjes en verse aanvoer van bagger leef je niet. Je vulgair sarcasme, je dubbelhartigheid, je verbale terreur, je verstikkende pretentie, ik heb er genoeg van. Jezus Christus, sufferd, stop ermee !

Dus help ik je om een nette mens te worden. Je krijgt een schitterend geschrift uit mijn pen. Gratis en voor niets. Je hoeft er de Kortrijkse recherche niet bij te halen. Je hoeft gewillige en ongewillige afvalligen en Geo Verstichel of Marniek De Bruyne niet naar hun mening te vragen. Statler en Waldorf, weergaloos, hoe kom je bij die clowns ? Zoals ik al zei, ik verdenk Jan Dhaene. Je hoeft niet naar bewuste germanismen, neologismen, spelfouten en krakkemikkige zinnen te zoeken. Je maakt dit keer geen foute conclusie over de auteur. Ik herhaal, het is Jan Dhaene, een valsaard buiten categorie. Of zou het Joost Devriesere kunnen zijn ? Je krijgt die zo.

Het is het verhaal van hoe de nieuwe Kortrijkse fuifzaal, excuseer, evenementenhall aan zijn originele naam kwam. Schepentje Arne Vandendriessche en mijn hartsvriendinne An Vandersteene zitten in het complot. Met Steven Lecluyse (Steven ligt goed bij de mietoe vrouwen) lig ik in onmin omwille van getouwtrek omtrent een gedeelde funrun soulmate. Exclusief en in primeur voor de Jarretelle. Uit medelijden, ik kan het niet genoeg herhalen, want ik ben een goed mens. Au fond een deugdzame jongen van den buiten, de Louis Seynaeve uit Der Kummer von Flandern.

De reguliere persjongens Kris Vanhee en Peter Lanssens hebben hier nog geen weet van. Schijtlijster Axel Vandenheede wil het niet weten… In de hoop dat dit je honger naar bagger van de outcast die ik ben stilt. Hier gaan we dan…En vergeef me dat ik onder de naam van mijn schoonmoeder schrijf : Dieuwke Naeyaert.

Genegen,

Cor,
Zakkenwasser

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Lezersbrieven. Bookmark de permalink.