TURBO [*]


(foto VKK)

16 januari 2018

Persontmoeting TURBO

Omdat het tijd is voor Qlown Town !

Voorstelling van ‘Visietekst’.

Verkiezingsslogan : NIET IEDEREEN TELT MEE  !

Aanwezigen : (geen volkstoeloop)

-De 2 initiatiefnemers van Turbo : Benjamin Vandorpe (Ben) en Dieter Devos
-Politicoloog Nicolas Bouteca
-Journalisten : Kris Vanhee (HN), Peter Lanssens (HLN), Axel Vandenheede (KW), Simon Andries (DS)
-Wouter Vermeersch (Vlaams Belang), Marniek De Bruyne (Kortrijk Vooruit)
-Thomas De Clerck, als waakhond van vader Stefaan
– 4 anonieme snaken
-Te laat gearriveerd : Bert Keirsbilck, rechtenman van de Turbo stuurgroep
Keirsbilck schreef mee aan de visietekst.
-De hoofredacteur van Jarretelle

Bouteca begon met een kort exposé over het fenomeen ‘burgerbewegingen’ in Kortrijk en daarbuiten. Zeven minuten. Bouteca weet uit ervaring hoeveel minuten een ongeschoold publiek het bij een academische speech volhoudt vooraleer in slaap te vallen.

Toen staken Vandorpe en Devos staken van wal. Vandorpe begon met de declameren dat de visietekst aan alle Kortrijkse politieke partijen zou worden voorgelegd met de vraag om ‘samen te bespreken’. Vlaams Belangers mogen niet meedoen, wegens ‘ondemocratisch’.
Een dijk van een dooddoener.
N-VA had eerder laten weten geen belangstelling te hebben. Ze hebben al ‘visieteksten’ genoeg die door geen kat gelezen worden, ze willen gerust gelaten worden.

Turbo gaat voor 3 speerpunten :

1.Iedereen telt mee 2.Aantrekkelijk Kortrijk 3.Back to basics

De uiteenzetting duurde drie kwartier, onderbroken door alles behalve lastige vragen van de persjongens. De ‘Stoeten Kortrikzaan’ onder de persjongens moet nog geboren worden.

Onze hoofdredacteur kon de initiatiefnemers strikken voor een vrijmoedige babbel.

Jarretelle : Uw eerste speerpunt is ‘Iedereen telt mee’. Is dat om te lachen of te huilen ? U begint met alle Kortrijkse Vlaams Belangers uit te sluiten !

Benjamin Vandorpe (lijkbleek) : “Wel, euh, ja, Vlaamse Belangers zijn in onze ogen geen democraten en lijsttrekker Wouter Vermeersch is au fond een Dedecker discipel en dat is nóg erger. Kijk, we schatten dat er in Kortrijk zo’n 8 à 9000 Vlaamse Belangers rondlopen, racistisch en fascistisch schorremorrie, allemaal dommekloten, die tellen inderdaad niet mee. We noemen dat geen mensen, maar zoogdieren met de hersenen van een muskusrat. Moeten we daarmee door de Kortrijkse politiek trekken ? Bah. Ik walg ervan. Trouwens het 100-tal overjaarse Kortrijkse communisten telt ook niet mee, en daar kraait geen haan naar, dat zijn trouwens wèl nog mensen. Zodus hebben we beslist en besloten ons eerste speerpunt aan die harde realiteit aan te passen : Iedereen telt mee behalve dezulken die niet meetellen ! Zonder te betuttelen, te stigmatiseren of in kotjes te steken. Let wel, de 5000 moslamieten in onze stad tellen wèl mee. Ze krijgen trouwens een nieuwe megamoskee waarvoor u, vooraleer hier weg te muizen, een donatie kunt doen bij onze penningmeester Bert Keirsbilck, gerespecteerde moslimvriend en onze contactman met Atakwa. Bert is recht en streng in de katholieke leer, met een onstelpbare honger naar de deugd. Hij straalt van genot terwijl hij ’s zondags ter kerke trekt en is als postmoderne christenmens the right man on the right place om de moslamieten in de Turbotent te lokken. U krijgt een belastingattest voor uw donatie en vijf bonnetjes voor op de Roue de Paris, 65 meter hoog, op de Sinksenfoor. Geen loze woordenkramerij. Diep van binnen zijn we goedaardige tsjeven, christenmensen met mededogen, en Dieter kan u daar meer over vertellen. Ik wil u nog meegeven dat we ons eerste speerpuntje aangepast hebben : NIET iedereen telt mee !”

Dieter Devos (met ziekenkasbrilletje, Leninsikje en uitgedost in groen fluorescerend ACV hesje) : “Ik beaam wat Ben u daar juist vertelde en voeg er het volgende aan toe. U moet eerst weten, ik ben een christelijke vakbonder, geboren en gespogen van vader op zoon, al reeds de derde generatie. Ik heb nooit iets anders gekend en geweten dan de vakbond van het ACV, er is geen wereld daarbuiten, zei mijn grootvader zaliger altijd. Daarenboven ben ik een Marxist pur sang, ik wil hier niet al te leerstellerig of doctrinair uit de hoek komen, maar ik ken het oeuvre van grootmeester Karl van buiten en van binnen, van links naar rechts, van voren naar vanachter en omgekeerd, er is geen weg terug. Het kapitalisme, dat verklaar ik dood. In tegenstelling tot Marc Lemaitre, flauw afkooksel van wat een échte anti-kapitalist, Marxist en democraat hoort te zijn. Ik verloochen ik mijn volkse afkomst uit het Amsterdams poortje van Overleie niet. Mijn grootvader werkte als spoorlegger bij de ijzerweg en mijn vader was eveneens heel zijn leven vakbondsvrijgestelde, zij het bij de rooie. Hij heeft dus ook nooit moeten werken. Op mijn plechtige heilige communie kreeg ik het heilig vormsel van bisschop Vangheluwe en vijf jaar later zag ik het groene vakbondslicht. Het is nooit meer uitgedoofd. Ik wil leven, werken, liefhebben, doodgaan en met een groene vakbondsvlag begraven worden als diepchristelijke vakbonder. Het heeft van mij een goed mens gemaakt en inzicht gegeven in het bestaan van slechte mensen. Vlaamse Belangers en consorten horen niet thuis in mijn denk- en leefwereld, ik moet ze niet, die mestkevers moeten verdelgd worden. Alles en iedereen die een betere mensenwereld in de weg staat moet meedogenloos worden vernietigd. Vermeersch wil hier siroop aan onze baard komen smeren met zijn zalvende, maar onoprechte praatjes over de megamoskee en de Kortrijkse muzelmannen-en vrouwen. Het achterste van zijn tong over de multiculturele en gekleurde medemens laat hij niet zien. Waarom loopt de geniepigaard nog los met zijn strafbare gedachten ? Vlaamse Belangers worden terecht zonder pardon uit onze vakbond gegooid en wie beweert dat dit tegen de mensenrechten is, is zelf een mensenrechtenschender. Voor dit gespuis is er geen genade. Santé.”

Thomas De Clerck wou, off the record, ook iets kwijt : “Natuurlijk ben ik hier als waakhond in opdracht van mijn vader. Turbo is een christendemocratische denktank ontsproten uit de achterkamers van de Kortrijkse CD&V. Ik moet straks bij papa Stef verslag gaan uitbrengen. Kijk, ik ga er niet flauw over doen. We willen met de Kortrijkse CD&V in oktober de macht en het burgemeesterschap weer veroveren. Daar zal bloed bij vloeien, misschien ook letterlijk. De willige Hannelore Vanhoenacker is er gereed voor, dat bleek al uit haar nieuwjaarsbriefke, grotendeels uit mijn pen ontsproten. Alle middelen zijn goed om Quickie dezelfde loer te draaien, zoals hij destijds met mijn vader heeft gedaan. We bedachten een vehikel: Turbo. Met onze visietekst willen we als mollen binnendringen in de cenakels van de andere partijen, om op die manier kiesgeheimen te ontfutselen en inzicht te krijgen in hun strategie en kiescampagne, zonder dat ze het in de gaten hebben. Helaas, de N-VA heeft het al in de gaten, maar Quickie niet, en bon, we gaan door met de anderen. Voor die ondergrondse graafwerken hebben we, ‘t is te zeggen mijn papa en zijn samenzweerders entourage, het koppel Ben en Dieter ingehuurd. Twee figuranten die, volgens kwatongen en tegenstrevers, hun talenten prostitueren voor de meest betreurenswaardige en verwerpelijke machinaties uit de Kortrijkse politieke geschiedenis. Ben en Dieter, ik zou eerder zeggen, niet te onderschatten doorgewinterde valsemunters met pokerface, die het klappen van de mollenzweep kennen, de ene vanuit een sluwe commerciële connectie, de andere vanuit het christen syndicaat, waar ondergrondse acties en complotten schering en inslag zijn. Zo’n manhaftige en gewetenloze kerels moeten we hebben, Ben en Dieter ! Zullen ze slagen ? Dat weten we nu nog niet. Belangrijk is dat de Kortrijkse persjongens ons goed gezind zijn, in onze listen trappen en naïef meedoen aan het pokerspel. Het ziet er vooralsnog goed uit met de dociele Lanssens en Vanhee. Die Axel Vandenheede is een getormenteerde roulartajongen, daar gaat altijd een zekere schroom van uit. Té proper is ook niet goed. Turbo wil hem sparen. Gelukkig nieuwjaar.”

DS journalist Simon Andries was ook van de partij. Kortebroekventje dat niet door veel humor opviel, net als de nette mens Axel Vandenheede, die gezworen heeft zich niet in te laten met farceurs, randdebielen en arrogante betweters die in een WZC thuishoren.

Nicolas Bouteca ontbolsterde zich als een vlotte, dwarse, aangename kwast met een romantische inborst en begiftigd met een onbedaarlijke lach en een grensverleggende aanleg voor zelfspot. We houden van zo’n kerel. Heerlijk !

De avond eindigde omstreeks middernacht, na ettelijk glazen van een verraderlijk blondje.

Dat is Qlown Town.

14 oktober wenkt !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.